Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
"Жодному громадянину, який провокує та заважає працювати поліціянтам, уникнути відповідальності не вдасться!- Сергій Зюбаненко
Опубліковано 19 липня 2023 року о 17:45

Відеоролик про начебто "незадовільну" роботу патрульних поліціянтів поширив у інтернет-мережі житель Зборівського району. Чоловік таким чином вирішив уникнути як адміністративної, так й кримінальної відповідальності. Відео, яке він виклав на вебсторінках, вирване з контексту і демонструвало лише один бік конфлікту.

У ході перевірки стало відомо, що 18 липня "активіст" керував автомобілем "Mercedes-Benz" з явними ознаками несправності. Це помітив екіпаж патрульної поліції й подав водієві звуковий сигнал для зупинки.  Проте кермувальник вимогу правоохоронців проігнорував і почав тікати, а патрульні - переслідувати порушника.

Заїхавши на територію гаражного кооперативу, водій разом з пасажиром вийшов з буса через праві двері. Це зафіксували камери, встановлені в патрульному авто. 

Пасажир залишився на місці зупинки, а водій, обійшовши гаражі, покликав ще одного товариша, увімкнув мобільний й почав знімати свою версію подій, але тепер, виступаючи у ролі пересічного перехожого.

Пасажир нецензурно висловлювався у бік патрульних, заважав працювати й погрожував фізичною розправою. На попередження щодо адмінвідповідальності чоловік не реагував і як результат - поліціянти затримали дебошира згідно зі статтею 173 (дрібне хуліганство)КУпАП. 

Перевірили правоохоронці особу й водія-"блогера", який називав себе активістом. Як з'ясувалося, його ще у червні суд позбавив права на керування транспортними засобами. Чоловік неодноразово провокував патрульних при виконанні службових обов'язків. За плечима порушника 17 притягнень до адмінвідповідальності серед яких - перевищення швидкості та керування несправним авто.

Дані факти внесені до ЄРДР відповідно до двох статей Кримінального Кодексу України: частина 2 статті 342  - опір працівникові правоохоронного органу та 343 - втручання в діяльність працівника правоохоронного органу.

Керівник Нацполіції в Тернопільській області Сергій Зюбаненко заявив, що готовий співпрацювати з усіма жителями краю та громадськими активістами 24 години 7 днів на тиждень. Проте тим, хто провокує поліціянтів, заважає їм працювати та підтасовує факти, уникнути відповідальності не вдасться.

Довідка: від березня 2022 року у Тернополі працівники поліції відкрили 4 кримінальних провадження відповідно до статті 342 ККУ. Дві справи уже направлені до суду, одній особі повідомили про підозру. Дев'ятьох осіб затримали правоохоронці згідно зі статтею 345 ККУ. За цією ж статтею слідчі розпочали 14 кримінальних проваджень. 10 справ уже на розгляді в суді. Трьом фігурантам повідомили про підозру.



Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux