Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Працівники кіберполіції Тернопільщини взяли участь у вебінарі
Опубліковано 20 липня 2023 року о 09:56

Вебінар із питань забезпечення кібербезпеки в органах місцевого самоврядування відбувся 19 липня за участі представників Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України та відділу протидії кіберзлочинам в Тернопільській області Департаменту кіберполіції НПУ. Мета таких навчань - безпека учасників в кібепросторі та шляхи захисту особистої інформації.

У заході взяли участь понад 50 представників громад Тернопільської області, серед яких старости, представники ЦНАПів, системні адміністратори, працівники профільних управлінь, бухгалтерського обліку, соціального захисту та інші.

Начальник відділу протидії кіберзлочинам в Тернопільській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України Ігор Гладиш, зазначив, що цифрові технології є невід’ємною частиною робочого процесу, однак, через збільшення онлайн-шахрайств дуже важливо підвищувати рівень грамотності в сфері інформаційної безпеки.

Учасники заходу обговорили правила безпечної роботи із реєстрами, конфіденційними та фінансовими даними в органах місцевого самоврядування, захист веб-сайтів урядових організацій від кібератак, роботу в соцмережах, правильне використання публічних мереж Wi-Fi.

Як вберегтись від різного роду шахрайств,  про важливість використання ліцензійних програм розповів спікер заходу - старший інспектор з відділу протидії кіберзлочинам в Тернопільській області Департаменту кіберполіції Роман Свірський. Він роз’яснив, які кібератаки найчастіше здійснюються на електронні пошти, ознайомив з технологіями виявлення кіберзагроз. Поліцейський також проінформував присутніх і про проєкт «MRIYA», який підтримується волонтерами та працівниками кіберполіції.

Поліцейські відповідали на актуальні питання учасників щодо фінансової безпеки, захисту особистих даних.

Виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення АМУ Руслан Фронц подякував кіберполіцейським за змістовну та важливу інформацію, яка допоможе в роботі слухачам. Домовилися організатори зустрічі і про подальшу співпрацю.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux