Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі та фахівці з кадрового забезпечення пройшли курси підвищення кваліфікації з психологічної підготовки
Опубліковано 14 липня 2023 року о 15:55

Способи надання первинної психологічної підтримки та допомоги, методологію і напрями психопрофілактики негативних психологічних станів у поліціянтів обговорили співробітники слідчих підрозділів області та кадрового забезпечення на курсах з підвищення кваліфікації.

За словами організаторів, фахівці з кадрової служби щодня працюють з особовим складом, роблять усе можливе, аби на роботу поліціянти йшли із задоволенням, а у колективі не було непорозумінь, порушень ними службової дисципліни та етичної поведінки. З правоохоронцями, у яких виникають труднощі, спілкуються як на роботі, так і дома.

"Слідчі - є першими, хто стикається з чужим горем, з негативними емоціями потерпілих або бачать наслідки надзвичайних подій. Часто-густо спілкуватися з такими людьми надзвичайно складно, не можливо передбачити їхні вчинки та дії, а тому учасники тренінгу освоювали основні методи роботи з громадянами. Важливо, щоб кожен поліціянт пропрацював на собі техніки ведення діалогу, налагодження комунікації, психологічної саморегуляції, допомоги колегам, які поруч та також можуть потребувати будь-якої підтримки", – розповідає керівник сектору психологічного забезпечення УКЗ, ведучий тренінгу Михайло Козюк.

Як зазначив організатор заходу старший інспектор з особливих доручень відділу професійного навчання УКЗ Ігор Оробко, ми намагаємося застосувати сучасні та нестандартні способи навчання особового складу. Ми робимо основний акцент на практиці з відпрацюваннями, відмовляючись від лекцій.

"Кожен був фігурантом сценарію, змодельованого організаторами. Учасники перевтілювалися у зловмисників, глядачів та правоохоронців і намагалися вийти з конкретних спеціально створених ситуації, які досить часто трапляються в реальному житті поліціянтів під час виконання ними службових обов'язків".

У ході виконання завдань інструктор-тактик спільно із психологами аналізували не лише те, що знають поліціянти, а і як вони діють в умовах максимально наближених до реальності, як проявляють свої емоції, спілкуються та підтримують один одного у командній роботі.

Такі тренінгові заняття систематично проводяться у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Поліціянти під час навчань розглядають життєві ситуації та виробляють уміння збереження самоконтролю в кризових ситуаціях, пов’язаних із загрозами війни, навчаються відновлювати психологічний баланс після емоційного виснаження та надавати першу психологічну підтримку колегам та громадянам.

Відділ комунікаці поліції Тернопільської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux