Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Понад 28 000 гривень привласнили псевдопрацівники банку поспілкувавшись з жителями Тернопільщини
Опубліковано 11 червня 2020 року о 10:53

Впродовж доби працівники поліції задокументували два факти шахрайства вчинених щодо жителів області. Після спілкування з псевдопрацівниками банку з рахунків краян зникали всі заощадження.
 
Схема за допомогою якої працюються аферисти вже доволі знайома й від не потерпіло чимало громадян. Однак незважаючи на чималу кількість застережень, краяни продовжують потравляти на гачок аферистів.
 
Спершу до власників карткових рахунків надходить смс-повідомлення про заблокування електронного гаманця. Згодом лунає дзвінок де слухавку піднімає невідома особа, яка представляється співробітником фінансової установи. Входячи в довіру аферисти зазначають, що відбувся збій системи, що призвело до автоматизованого блокування. Ще бувають випадки, коли шахраї  запевняють потенційних жертв про несанкціоноване втручання. Аби вберегти кошти громадянам необхідно повідомити персональні дані, вміст повідомлення, а також паролі до картки й до електронного кабінету користувача. Громадяни самі того розуміючи допомагають пройдисвітам спустошувати свої рахунки.
 
Від такого роду злочину потерпів  36-річний тернополянин, який позбувся 27500 гривень.  Аналогічний факт зареєстрували й працівники Бережанського відділу поліції. З рахунку краянина зникло 635 гривень.
 
Відомості про події правоохоронці внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ч. 1 ст. 190 ККУ.
 
Аби не потрапити на гачок такого роду шахраїв, поліцейські радять бути уважними та пам’ятати: працівники банку не телефонують клієнтам, щоб дізнатися інформацію про пароль та особисті дані. У разі такої ситуації і коли названий працівник дзвонить зі звичайного номера мобільного телефону, завершуйте розмову і передзвоніть на гарячу лінію фінустанови та уточніть деталі.
 
Ніколи нікому не повідомляйте свої персональні дані телефоном. Особливо це стосується цифрових кодів з SMS-повідомлень банку, puk-кодів з картки.
 
Намагайтеся контролювати свої особисті дані, які розміщені в соціальних мережах. Видаліть, на ваш погляд, усю небезпечну інформацію.
 
Ніколи і ні за яких умов не виконуйте у банкоматі дії, які вам диктує по телефону незнайомець.
 
Якщо ви підозрюєте шахрайство – блокуйте свій рахунок.
 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux