Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Тернопільщини документують нові порушення карантинних заходів та допомагають людям
Опубліковано 20 березня 2020 року о 14:27

Карантинні заходи на громадському транспорті чітко регламентують кількісне обмеження пасажирів – десять осіб. За цим ретельно стежать співробітники патрульної поліції Тернопільщини і виявляють порушення.
 
На вулиці Бродівській в обласному центрі  патрульні зупинили маршрутне таксі в якому замість десяти перебувало чотирнадцять осіб. На своє виправдання водій переконує, що розуміє пасажирів, адже ті тривалий час очікують, аби добратися до потрібної локації.
 
-Люди просяться: зупинку-дві доїхати, зрештою, я не маю можливості кожного разу перевіряти, скільки в салоні людей, - виправдовується водій.
 
 
Та карантинні заходи запроваджені для того, аби їх дотримуватися. На водія поліцейські склали адміністративний протокол.
 
-Протокол складено за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні порушення та направлено до суду,- каже поліцейський патрульної служби  Андрій Пиняка.
 
Вже вдруге до адміністративної відповідальності співробітники Ланівецького відділення поліції притягують місцеву жительку за недотримання правил карантину. Бізнесвумен, не зважаючи на заборону, торгує в райцентрі будівельними матеріалами. Жінка вчора відмовилася зачиняти магазин, за що відносно неї було складений адміністративний протокол за статтею 44-3 КУАП. Сьогодні крамниця знову відчинилася і поліцейські вдруге зібрали адміністративні матеріали та направили до суду. Якщо ланівчанка не припинить зумисне порушувати заборону -  буде притягнена до кримінальної відповідальності.
 
Не лише стежити за дотриманням карантинних заходів, а й в цих непростих умовах допомагати потребуючим взялися правоохоронці.  
 
 
-Співробітники підрозділів превенції, в тому числі дільничні офіцери та поліцейські секторів реагування патрульної поліції здійснюють обхід місць проживання самотніх осіб похилого віку, осіб, які знаходяться у скрутному фінансовому становищі, осіб з інвалідністю, інших, котрі потребують допомоги, у тому числі тих, що повернулись з «критичних» країн, з метою ініціювання перед органами влади місцевого самоврядування питання щодо встановлення у разі необхідності за ними соціального патронажу, - розповів начальник  сектору дільничних офіцерів Тернопільського відділу поліції  Петро Довгань.
 
Люди вдячні поліцейським за таку ініціативу, адже часто їм більше немає на кого розраховувати.
 

 

 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області
 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux