Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Правоохоронці Тернопільщини розкрили жорстоке подвійне вбивство
Опубліковано 31 січня 2018 року о 00:45

Кров в кімнаті і тіло мертвої бабусі виявив у будинку житель села Потуторів Шумського району. Чоловік одразу зателефонував на лінію "102", оскільки на тілі загиблої були сліди насильницької смерті. Окрім цього родич повідомив ще й про зникнення своєї матері, яка мешкала разом з бабцею і доглядала за нею.
 
На місце події по тривозі виїхала одразу слідчо-оперативна група ГУНП Тернопільської області та Шумського відділення поліції. Оглянувши місце події, криміналіст підтвердив насильницьку смерть пенсіонерки, 1930 року народження. Загибла впродовж трьох років не ставала з ліжка через травму ноги. Попередня версія смерті - удар тупим предметом.
 
 
Оперативники почали оглядати будинок та територію і у підсобному приміщенні знайшли ще одне тіло жінки, 1955 року народження, з відкритою черепно-мозковою травмою. Це була матір заявника.
 
Син загиблої розповідає, що вони щодня зідзвонювалися з мамою та бабусею. Проте останню добу з родичами зв'язку не було і тому він вирішив приїхати та перевірити чи все гаразд. Зайшовши в будинок - побачив кров та мертву бабцю. Чоловік заявив, що у скоєному підозрює свого родича, який останнім часом поводився дивно. На його пошуки були задіяні працівники Шумського, Кременецького та Лановецького відділень поліції, а також спецпідрозділ "Корд". Орієнтування щодо ймовірного вбивці отримали правоохоронці сусідніх областей. Перевірявся транспорт на в'їздах з райцентру, а також залізничні та автовокзали.
 
 
Проведеними слідчо-розшуковими заходами оперативники найшли підозрюваного. Він переховувався в закинутій сільській хаті. При попередньому огляді на його одязі криміналісти виявили сліди крові. Двадцятидев'ятирічного чоловіка піймали. За однією з версій, родичку він вдарив один раз обухом сокири, а от тітку вдарив кілька разів по голові, а після того, як вона перестала подавати ознак життя, заніс тіло у хлів, взяв продукти харчування та пішов до сусідів випивати.
 
 
Що спровокувало чоловіка на такий вчинок наразі не відомо. Відомо, що чоловік зловживав спиртними напоями, а також проходить службу за контрактом в Збройних Силах України в сусідній області. В село приїхав у відпустку. Слідчі встановлюють деталі вбивства. Подія внесена в ЄРДР за статтею 115 частина 2 ККУ - умисне вбивство двох або більше осіб. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне ув'язнення.
 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux