Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Від початку року тернопільські поліцейські склали понад 2600 адмінпротоколів за вчинення домашнього насильства
Опубліковано 07 червня 2024 року о 16:41

Впродовж п’яти місяців до територіальних підрозділів поліції області надійшло 4070 заяв та повідомлень від громадян за фактами правопорушень, пов’язаних з домашнім насильством.

За даними управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області, на профілактичному обліку поліції області за вчинення домашнього насильства перебуває 3225 осіб. Разом із тим, слідчі розпочали 100 кримінальних проваджень за ст. 126-1 (вчинення домашнього насильства) Кримінального кодексу України, більша половина з яких наразі скерована до суду.

Майже на кожного другого порушника поліцейські склали адміністративні протоколи за фактом вчинення домашнього насильства, відповідно до ст. 173-2 КУпАП.

За вказаний період поліцейські винесли 1 657 термінових заборонних приписів щодо кривдників, які передбачають різні обмеження для правопорушників: зобов’язання залишити місце проживання (перебування) постраждалої особи, заборона на вхід та перебування в місці проживання (перебування) постраждалої особи та заборона в будь-який спосіб контактувати з постраждалою особою.

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням не замовчувати факти домашнього насильства у своїх родинах, а також не толерувати насильство по відношенню до інших людей. Вчасний виклик поліції - важливий крок для подолання цього явища.

Нагадуємо, окрім дзвінка на спецлінію «102», громадяни можуть звертатись до спеціальних служб, які покликані допомагати постраждалим від насильства, а також до українських та міжнародних організацій, де можна отримати необхідну консультацію та підтримку:

- Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації - 0 800 500 335 (з мобільного та стаціонарного) або 116 123 (з мобільного)

- Урядова «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей - 15-47;

- Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги за підтримки UNFPA (https://rozirvykolo.org/sluzhby-pidtrymky/mobilna-brygada)

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux