Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Україні стартувала інформаційна кампанія «Придивись»
Опубліковано 19 жовтня 2023 року о 11:25

Запобігати торгівлі людьми та популяризація правил безпеки під час міграції - основна мета інформаційної кампанії "Придивись". 18 жовтня відзначали Європейський день боротьби з торгівлею людьми.

Торгівля людьми існує не лише в Україні, але й у всьому світі й вона пристосовується до буденності. Війна та збільшення кількості переселенців посилила дану проблему.

Торгівля людьми- це злочин, який знаходиться на постійному контролі як правоохоронців, так і прокуратури. У цьому році, каже начальник відділу міграційної поліції Олександр Буняк, вони відкрили три кримінальних провадження щодо торгівлі людьми.

"Два кримінальних провадження - це форми сексуальної експлуатації, а країни призначення - Чеська республіка та Німеччина. Одне провадження відкрите щодо втягнення наших громадян у злочинну діяльність. Розголошувати деталі наразі не можу, але як тільки ми затримаємо вербувальників, інформація з'явиться".

Олександр Буняк каже, що його працівники щороку виявляють факти торгівлі людьми. Серед них - жебракування, сексуальне та трудове рабство, використання у порнобізнесі, продаж та усиновлення дітей, примусова вагітність та вилучення органів.

"Патрульні поліцейські часто стикаються із жебракуванням, коли залучають неповнолітніх, з проблемами сексуальної експлуатації. Поліцейські надають кваліфіковану допомогу і діють у межах чинного законодавства та намагаються попередити превентивно, аби у майбутньому не допустити таких випадків", - розповідає старший інспектор відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Тернопільській області Ігор Ракочий.

За час незалежності України, каже виконавчий директор ГО «Відродження нації» Марина Пасічник, від торгівлі людьми постраждало понад 300 тисяч осіб. Не пройшла ця проблема і повз Тернопільську область.

"На превеликий жаль мешканці нашої області попадають в критичні ситуації як за кордоном, так і в Україні. Ми попереджаємо, щоб люди не потрапляли у ситуації щодо торгівлі людьми, а поліція бере активну участь у всіх заходах та акціях, які проходять у Тернопільській області".

«Ілюзії бувають різними. ПРИДИВИСЬ». У рамках інформаційної кампанії у приміщеннях залізничних та автовокзалів, торгових центрів, на центральних площах міст та в парках 20 областей України відкрилися тематичні експозиції, створені на основі реальних історій тих, хто зіткнувся із торгівлею людьми.


Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux