Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Тернополі поліцейські взяли участь у презентації соціального ролика щодо протидії домашньому насильству
Опубліковано 29 листопада 2021 року о 15:51

Інформаційно-просвітницькі заходи задля привернення уваги громадськості щодо проблем домашнього насильства та торгівлі людьми відбулися у понеділок, 29 листопада, у Тернополі в рамках Всеукраїнської акції «16 днів протидії гендерному насильству». Участь у них взяли тернопільські поліцейські.

За ініціативи Тернопільської міської ради було проведено круглий стіл на тему «Взаємодія у сфері запобігання та протидії домашньому насильству». До обговорення даної проблематики долучилися представники громадських організацій, органів місцевого самоврядування та правоохоронці. 

Начальниця сектору протидії домашньому насиллю Тернопільського районного управління поліції Галина Гуменюк поінформувала про роботу поліцейських щодо виявлення та документування даних правопорушень. З початку року до правоохоронців Тернополя надійшло понад 1 500  повідомлень та заяв, пов’язаних з домашнім насильством.

Учасники круглого столу обговорили умови співпраці задля запобігання проявів жорстокості, побоїв та знущання у родинах. Також на заході було презентовано відеоролик  соціального спрямування про домашнє насильство «Тільки не мовчи».

«Домашнє насильство – це ганебне явище, яке не потрібно замовчувати, приховувати, важливо говорити про це і протидіяти цьому. Цим роликом ми хотіли привернути увагу до даного ганебного явища і допомогти тим, хто від нього потерпає», - зауважує поліцейська.

Соціальний ролик будуть транслювати у загальнодоступних та громадських місцях.

Про проблему торгівлі людьми йшлося на брифінгу у Тернопільському прес-клубі. Серед спікерів – начальник відділу міграційної поліції  ГУНП в області Олександр Буняк.

«Цього року тернопільські поліцейські розпочали три кримінальних провадження: два щодо сексуальної експлуатації та одне – за жебрацтво. У них фігурує шестеро потерпілих осіб», - зазначив Олександр Буняк.

Учасники заходу акцентували увагу на важливості роботи з особами, котрі стали жертвами работоргівлі, а також у об’єднанні зусиль органів самоврядування, територіальних громад та громадськості в цьому напрямку.  

Відділ комунікації поліції Тернопільської області 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux