Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Ще у двох територіальних підрозділах поліції Тернопільщини впроваджено безпековий проєкт «Custody records»
Опубліковано 08 березня 2024 року о 17:09

Автоматизована система відеофіксації «Custody Records» запрацювала у відділі поліції №1 м.Бережани та Кременецькому райвідділі поліції. Презентація роботи безпекового проєкту відбулася у п’ятницю, 8 березня.

Участь у заході взяли заступник начальника Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Нацполіції України Володимир Захаренко, керівництво поліції області, представники органів місцевого самоврядування, правоохоронних структур краю та бюро правової допомоги.

«Тернопільщина стала одним із перших регіонів України, де було впроваджено систему «Custody Records». Ми бачимо, наскільки вона ефективно працює, як на захист громадян так і на захист поліцейських», - зауважив заступник начальника Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Нацполіції України Володимир Захаренко.

Для належної роботи системи «Custody Records» у Бережанському відділі поліції та Кремнецькому райвідділі поліції приміщення облаштували відповідно до вимог цього проєкту і встановили сучасну систему відеонагляду. Це дозволить здійснювати фіксацію всіх дій із затриманими та запрошеними до підрозділу поліції особами.

Зі слів начальника ГУНП в Тернопільській області Сергія Зюбаненка, система «Custody Records» допоможе убезпечити поліцейських від можливих безпідставних звинувачень. У разі конфліктних ситуацій – усе можна буде відразу переглянути.

Учасникам заходу розповіли про основні складові системи «Custody Records» та показали на практиці алгоритм дій на кожному етапі роботи з громадянами: від моменту потрапляння в адмінприміщення поліції, впродовж усього часу їхнього перебування у якості потерпілих, свідків чи підозрюваних.

Однією із складових автоматизованої системи «Custody Records» є введення посад інспекторів з дотримання прав людини, які забезпечують роботу системи, вносять інформацію про осіб до електронної бази даних, фіксують кожну подію, яка відбувається з особою.

Реалізація безпекового проєкту на території Тернопільщини триватиме і надалі. Планується впровадити автоматизовану систему відеофіксації  ще у 6 територіальних підрозділах поліції області.


Відділ комунікації поліції Тернопільської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux