Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Тернопільські поліцейські вчили правил безпечної поведінки учасників спортивного табору
Опубліковано 29 липня 2022 року о 14:20

Працівники ювенальної превенції спільно з кінологами, вибухотехніками, співробітниками кадрового апарату в рамках профілактичних заходів «Безпечне літо» відвідали спортивний дитячий табір, організований в одному з відпочинкових комплексів на Кременеччині.

З дітьми завжди весело та цікаво, тому проведений  з ними час поліцейські використали, аби донести школярам правила безпечної поведінки.

«В Україні триває війна, тому під час спілкування з дітьми ми акцентуємо увагу і на мінно-вибухову безпеку, як поводитися під час сигналів повітряної тривоги, також роз’яснюємо як застосовувати турнікети, косинки, інші кровоспинні засоби, надати першу домедичну допомогу собі та оточуючим, навчаємо їх, що не можна фотографувати місця, де сталися вибухи, - розповідає старший інспектор ювенальної превенції Головного управління поліції Тернопільської області Микола Подлецький.

Зі слів організаторки спортивного табору Лілії Проць, вони вже п’ятий рік проводять такі спільні збори. Раніше у таборі відпочивали переважно діти з Тернополя, області. Нині ситуація змінилася – до табору приходять школярі з внутрішньо-переміщених родин. 

«На зустріч з дітьми ми намагаємося запрошувати фахівців із різних сфер. Спілкування з поліцейськими – це вимога часу, адже триває війна і хто, як не люди у формі зможуть правильно пояснити правила безпечної поведінки в умовах воєнного стану.  Серед наших дітей – підлітки 12-15 років, тому  ми ще хотіли зробити акцент на відповідальності. Адже варто знати не лише свої права, а й пам’ятати про обов’язки».

Діти уважно слухали поліцейських та активно комунікували з ними, адже пізнання чогось нового - це завжди цікаво.

Школярка з Дніпра Аня каже, що її родина переїхала на Тернопільщину з початком повномасштабного вторгнення. Дівчинка хоче стати художницею – на майбутнє, а зараз найзаповітніша мрія Ані – мир в Україні.

Про це мріють усі діти, адже в таборі відпочивають і юні дніпряни, і кияни, і харків’яни. Вони так сумують за рідним домом  і хочуть якнайшвидше повернутися до своїх  шкіл, своїх друзів.

«Я хочу, щоб закінчилася війна, а росія зникла». Дитяче бажання юної киянки – бажання всього українського народу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області  

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux