Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Тернопільські поліцейські долучилися до акції «Стоп насильству»
Опубліковано 14 лютого 2018 року о 09:50

Акція «Стоп насильству» відбулася вчора в Тернополі. Представники органів влади, державних структур, громадських організацій та поліції об’єдналися, аби привернути увагу суспільства до проблем домашнього насилля.
 
 
-Насильство в родинах – проблема не нова, проте, на жаль, актуальності не втрачає, - розповів старший інспектор з особливих доручень відділу дільничних офіцерів поліції ГУНП в Тернопільській області Василь Дідух. - Сьогодні дільничні офіцери та загалом управління превентивної діяльності поліції приділяють особливу увагу цьому  проблемному питанню. На обліку в нас перебуває 2117 осіб, з них 102 жінки, які схильні до сімейного насилля.
 
 
Зі слів підполковника поліції, згідно Закону «Про запобігання та протидію домашньому насильству», який вступив у силу у січні цього року, за вчинення насильницьких дій в родинах передбачено штрафні санкції, громадські роботи та  адміністративний арешт.
 
Інспектор зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції Тернопільської області Олександра М‘ялковська розповідає, що до поліції доволі часто надходять повідомлення про сімейні скандали, де хтось з подружжя застосовує силу до інших членів родини.
 
 
-Наша найперша ціль - зробити все, аби сторони конфлікту знайшли порозуміння Але, на жаль, не завжди це виходить. Буває, що й доводиться застосовувати спеціальні засоби, аби втихомирити агресорів. Проти таких складаємо адміністративні протоколи, які скеровуємо до суду, буває, люди проходять корекційні програми разом з психологами, і це має результат.
 
 Представниця громадської організації  «Відродження нації» Оксана Вандяк, розповіла, що акція відбулася в рамках проекту  «ПОЛіС»  за підтримки міжнародної організації «IREX» та фінансування американського посольства.
 
-Ми хочемо донести до людей, що проблему домашнього насильства можна і потрібно вирішувати,- каже Оксана Вандяк - Для цього працює безліч державних структур, громадських організацій. Сьогодні ми роздаємо людям спеціально підготовлені буклети, де вони зможуть знайти багато корисної інформації, зокрема, контактні номери телефонів, за якими їм обов’язково допоможуть у разі, якщо вони стали жертвами сімейного насилля.
 
 

 

 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області
 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux