Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Спільні заходи з громадою: дільничні інспектори та соціальні працівники співпрацюватимуть задля недопущення та попередження злочинів серед осіб похилого віку
Опубліковано 18 березня 2019 року о 14:40

Люди похилого віку є однією з найбільш вразливих категорій осіб, вони найчастіше стають жертвами злодіїв і шахраїв. Аби вберегти довірливих стареньких громадян від протиправних посягань, дільничні інспектори провели робочу нараду з працівниками міського Територіального центру соціального обслуговування населення.
 
 
Під час зустрічі поліцейські та  фахівці з соціальної роботи узгодили спільні дії щодо виявлення та недопущення вчинення злочинних посягань відносно пенсіонерів. Дільничні інспектори розповіли присутнім про найпоширеніші шахрайства, зокрема про пседопрацівників соціального захисту, які обмінюють стареньким гроші на сувенірні купюри, про дзвінки псевдополіцейських та працівників банку, навели конкретні приклади та алгоритм дій у разі виникнення таких протиправних ситуацій.
 
 
Поліцейські попросили робітників центру щоразу застерігати пенсіонерів, аби ті не впускали до власних помешкань незнайомців для перевірки лічильників, обміну купюр, або ж так званих цілителів, які знімають пороби на грошах та ювелірних виробах.
 
Правоохоронці зазначили,  що такі дієві спільні заходи необхідні задля дотримання рівноправності усіх громадян та непорушення їх основних прав.
 
Соціальні працівники отримали від поліцейських спеціальні листівки-застереження та контакти дільничних інспекторів у кожному з районів міста, задля інформування своїх підопічних про почуті на зустрічі шахрайські схеми та рекомендації, як їх уникати. 
 
 
Начальник сектору дільничних офіцерів поліції Тернопільського відділу поліції Іван Рибчак вважає, що така спільна роз’яснювальна робота правоохоронців та соцпрацівників працюватиме на випередження таких злочинів серед пенсіонерів.
 
В свою чергу працівники територіального центру подякували співробітникам поліції за зустріч та зобов’язалися якнайшвидше донести корисну інформацію своїм підопічним, аби вберегти їх в майбутньому від шахрайських посягань.
 
 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області
 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux