Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Спільне завдання поліцейських та ГО «ТМЖК «Відродження нації» – знайти всіх людей, які потребують допомоги
Опубліковано 27 вересня 2022 року о 15:19

Тернопільські поліцейські та представники громадськості під час круглого столу сформували завдання для комплексного захисту осіб від торгівлі людьми, експлуатації чи гендерно зумовленого насильства у воєнний час.


Громадська організація «ТМЖК «Відродження нації» добре відома на Тернопільщині своєю активною багаторічною діяльністю на підтримку та захист українських громадян, які потрапляють у скрутні ситуації.

Продовжується вона і в черговому проєкті, що розпочався вже під час війни. У перші місяці широкомасштабного воєнного нападу росії Тернопільщина прийняла майже 110 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Серед постраждалих від війни переважають вразливі категорії громадян які можуть опинитися в ситуації торгівлі людьми, експлуатації чи гендерно зумовленого насильства. До допомоги доєдналися і працівники відділу міграційної служби ГУНП в Тернопільській області.

- Наше спільне завдання – знайти всіх людей, які потребують допомоги, і спільними зусиллями забезпечити весь комплекс необхідної допомоги та підтримки для них», - інформувала про зроблене в рамках реалізації проєкту за 4 місяці, директорка з розвитку ГО «ТМЖК «Відродження нації» Оксана Шлюсар.

Начальник відділу міграційної поліції ГУ Національної поліції в Тернопільській області Олександр Буняк розповів про останню ситуацію щодо торгівлі людьми та трудової експлуатації на Тернопільщині. Зокрема, про затримання групи зловмисників, які вербували дівчат-переселенок на роботу до Польщі. За традиційною схемою пропонували начебто роботу з прибирання приміщень, насправді ж йшлося про сексуальне рабство та примус до проституції.

Він зазначив, що у нинішніх обставинах, на жаль, зростає кількість шахраїв і вербувальників, які пропонують послуги із працевлаштування, а це збільшує ризики всіх форм експлуатації.

— У межах цього проєкту маємо працювати спільно. Переселенці особливо вразливих категорій, особи, які постраждали внаслідок торгівлі людьми, експлуатації та гендерно зумовленого насильства, зокрема домашнього, зможуть отримати істотну допомогу, - розповів керівник відділу.

Наголосив поліцейський на важливості роботи ГО «Відродження нації» у вирішенні соціальних проблем та надання необхідних консультацій постраждалим, які опинилися в цих ситуаціях, що спричинила війна.

Номер телефону Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів – 527, або 0 800 505 501 

Відділ комунікації поліції Тернопільської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux