Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Жителі Тернопільщини зняли кошти зі своїх рахунків та переказали аферистам
Опубліковано 16 листопада 2020 року о 14:27

Працівники поліції задокументували факти шахрайства вчиненні щодо двох мешканців області. Аферисти під різними приводами телефонували своїм потенційним жертвам та переконували їх переказувати кошти на різні рахунку. В результаті здійснених транзакцій пройдисвіти заволоділи грошовими коштами на суму понад 25 000 гривень.
 
Один з потерпілих – житель Збаразького району. Поліцейським він розповів, що до нього зателефонував чоловік, який зарекомендував себе співробітником фінансової установи Він запевнив потерпілого, що невідомі особи намагаються розрахуватися його банківською карткою за покупку дороговартісного телефону. Аби убезпечити кошти, чоловіку необхідно швидко зняти готівку та за допомогою терміналу покласти гроші на інший рахунок, який зазначить псевдопрацівник. Краянин за лічені хвилини зробив, що його попросили, однак згодом збагнув, що став жертвою афериста.
 
Від подібного роду злочину потерпіла й мешканка Чоркова. Зі слів заявниці, до неї зателефонував працівник фінустанови. Він запропонував жінці підключити певні накопичувальні послуги, але для цього необхідно здійснити обіг коштів, переказавши на інший рахунок. Заявниця погодилася й коли до теї зателефонувала автоматизована система банку вона підтвердила транзакцію. Вже згодом вона зрозуміла, що її ошукали.
 
Відомості про події правоохоронці внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 190 ККУ.
 
Правоохоронці застерігають жителів краю, не довіряти невідомим. Запам’ятайте: працівники фінансових установ, ніколи ні за яких обставин не телефонуватимуть своїм клієнтам та не будуть дізнаватись особисту інформацію. Всі дані, якими ви володієте, щодо вашого електронного гаманця є конфіденційною інформацією.
 
Не повідомляйте, пін-коди від електронних гаманців. Не виконуйте за вказівками злочинців дії з терміналами та банкоматами. Ви самі того не розуміючи, замість отримати, переведете кошти на інші рахунки, які потім зникають безслідно. У шахраїв на меті лише одне, легко збагатитися за ваш рахунок.
 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux