Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Причини автопригод, які трапилися 11 вересня на дорогах Тернопільщини, встановлюють слідчі поліції
Опубліковано 12 вересня 2024 року о 11:15

Одна людина загинула, а троє з тілесними ушкодженнями звернулися за допомогою до лікарів - наслідки дорожньо-транспортних пригод. На Тернопільщині працівники поліції за добу, 11 вересня, зареєстрували чотири автопригоди з потерпілими.

З переломами та забоями до лікарні бригада екстреної медичної допомоги госпіталізувала 23-річну жінку. Потерпіла близько 7 години ранку потрапила в аварію поблизу села Іванівка. За попередньою інформацією, жінка, керуючи автомобілем Mercedes Benz, не впоралася з керуванням і авто перекинулося.

Порушення правил дорожнього руху - попередня причина автопригоди, яку зареєстрували працівники Теребовлянського відділення поліції неподалік села Дарахів. На регульованому перехресті о 16:15 зіткнулися автомобілі Mitsubishi та Hyundai. У результаті удару за меддопомогою звернулася пасажирка одного із транспортних засобів. Жінку не госпіталізовували.

На Гусятинщині водій автомобіля Mitsubishi L200 у стані сильного алкогольного сп'яніння скоїв ДТП, а після цього допустив наїзд на перехожу. Аварія трапилася в селі Сидорів Чортківського району близько 17:00. На місці пригоди працювали слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту ГУНП в Тернопільській області. Працівники поліції оперативно встановили особу втікача. Це - 25-річний житель сусіднього села.

За попередньою інформацією, чоловік, керуючи автомобілем Mitsubishi L200 не впорався з керуванням та в'їхав в огорожу. Після цього він не зупинився, а, виїжджаючи, збив місцеву мешканку. Жінка 1968 року народження від отриманих травм померла на місці події. 

На момент автопригоди кермувальник перебував у стані сильного алкогольного сп'яніння. Чоловіка затримали відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому інкримінують частину 3 статті 286 пункт 1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, вчинені в стані алкогольного сп’яніння, що спричинили смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

Чергова автопригода з травмованими трапилася 11 вересня в Тернополі о 20:30. На проспекті Степана Бандери на нерегульованому перехресті нерівнозначних доріг водій автомобіля Fiat Doblo під час виконання повороту виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся із мотоциклом Yamaha Fazer. У результаті цього мототранспорт відкинула на автомобіль Volkswagen Caddy. До лікарні за меддопомогою звернувся водій мотоцикла.

У всіх учасників автопригод взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Триває слідство.

Правила на дорозі повинні дотримуватися як водії, так і пішоходи. Працівники поліції нагадують, що відповідальне водіння, належна підготовка водіїв та технічна справність транспортних засобів є важливими факторами для забезпечення безпеки на автошляхах та запобігання ДТП. Будьте уважні й обережні!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області 




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux