Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Представники Консультативної місії Європейського Союзу навчали тернопільських поліцейських запобігати та протидіяти домашньому насильству у випадку різних загроз
Опубліковано 21 березня 2024 року о 16:09

Тренінг з ефективного та професійного розгляду випадків домашнього насильства відповідно до міжнародних стандартів та нового українського законодавства пройшли тернопільські поліцейські. Захід відбувся за ініціативою Консультативної місії Європейського Союзу в Україні та управління головної інспекції ГУНП в Тернопільській області.

Участь у навчанні взяли працівники сектору превенції та слідчі, які розслідують провадження, пов’язані з домашнім насильством. Тренінг складався з теоретичної та практичної частин.

Як розповів експерт регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу у Львові Гедімінас Бучюнас, основна мета таких занять передусім полягала у формуванні у поліцейських алгоритму та навичок правильних дій у ситуаціях різних ступенів ризику.

«Основну увагу ми приділили практичній частині. У наш час багато людей повертаються із зони бойових дій, вони можуть надто емоційно реагувати на різні події та навіть застосовувати зброю. Тому важливо підготувати поліцейських до потенційних загроз, щоб вони знали, як діяти і могли попередити різні ризики», - зазначив експерт КМЄС.

Під час практичної частини поліцейські відпрацьовували різні сценарії реагування на випадки домашнього насильства, включаючи застосування зброї та боєприпасів умовними правопорушниками. Експерти наголосили на важливості дотримання особистої безпеки правоохоронців під час виїзду на повідомлення громадян. Також проаналізували ситуації, де надання допомоги було ефективним, та ті, що вимагають вдосконалення навичок комунікації.

Щодня на спецлінію 102 надходить близько двадцяти повідомлень, пов’язаних з домашнім насильством. Учасники тренінгу отримали важливі знання та вміння, які допоможуть їм ефективно працювати в надзвичайних та конфліктних ситуаціях.

«Було цікаво взяти участь у такому тренінгу. Представники місії надали нам ситуативні задачі, які були наближені до реальних подій. Ми проаналізували помилки, щоб уникати їх на практиці, оскільки це може призвести до негативних наслідків», - розповіла начальниця сектору протидії домашньому насильству Тернопільського районного управління поліції Галина Гуменюк.

По закінченню тренінгу всі учасники отримали відповідні сертифікати. Схожі навчання будуть проводитись і надалі, щоб постійно вдосконалювати навички правоохоронців.


Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux