Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Правоохоронці Тернопільщини розслідують чергову шахрайську схему «Ваш родич потрапив у біду»
Опубліковано 04 червня 2024 року о 11:00

Представившись по телефону працівницею правоохоронних органів, аферистка обдурила жінку на 25 тисяч гривень.

На мобільний телефон до 45-річної мешканки Чортківського району зателефонувала невідома, яка представилась працівницею поліції. Співрозмовниця повідомила, що її син побив неповнолітнього. Щоб вирішити питання про не притягнення його до кримінальної відповідальності, заявниці запропонували перерахувати гроші нібито на лікування постраждалого.

Жінка одразу ж почала намагатись зв’язатись із сином, але ніхто на дзвінки не відповідав. Тоді вона зрозуміла, що потрібно поспішати, аби допомогти рідній людині і перерахувала на карту шахрайки 25 тисяч гривень. Після чого перелякана матір знову ж набрала на номер телефону нібито поліцейської, аби дізнатися подальші дії, але він уже був виключений. Згодом син перетелефонував потерпілій і розповів, що з ним все добре, він був на роботі. Жінка зрозуміла, що її ошукали аферисти і повідомила про це в місцеве відділення поліції.

Дізнавачі дану подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі до трьох років.

Працівники поліції вкотре застерігають мешканців області бути обачними та не довіряти незнайомцям. Людям, які опинилися в такій ситуації, поліція наполегливо радить дотримуватися наступних рекомендацій:

- Не піддавайтеся паніці. Саме на поспішні, необдумані дії і розраховують шахраї, їх мета - не дати жертві отямитися.

-  Подзвоніть родичу, який потрапив у біду.

- Перевірте достовірність: по телефону ви можете почути голос людини, дійсно схожий на голос вашого родича, але це може бути обман. Запитайте того, хто вам зателефонував, про щось особисте.

- Якщо у вас виникла підозра, що це шахраї - тягніть час. Повідомте, що ви займаєтеся активним пошуком коштів, їдете до своїх знайомих, щоб їх позичити. Це дасть вам більше часу, щоб зв'язатися з родичем і з'ясувати обставини.

- Негайно зверніться до поліції! Зателефонуйте до найближчого відділення поліції на 102 і повідомте про те, що трапилося.

- Найголовніше: в жодному разі не передавайте власні гроші незнайомим людям!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux