Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Правоохоронці Тернопільщини долучилися до святкування Міжнародного дня захисту дітей
Опубліковано 01 червня 2018 року о 15:33

Розваги, конкурси та подарунки – все це і не тільки організували працівники Служби у справах дітей Тернопільської ОДА та поліцейські для підростаючого покоління з нагоди Міжнародного дня захисту дітей. Впродовж дня на території всієї області поліцейські проводили для дітлахів різноманітні розважальні програми в яких участь могли взяти всі охочі. 
 
Це вже вчетверте, коли таких захід проводиться на території нашого краю, але вперше, коли це свято об’єднує все підростаюче покоління Тернопільщини.
 
 
 
Цьогоріч свято відвідали діти з особливими потребами та такі, які опинилися в скрутних обставинах. Програма була надзвичайно насичена: лише в торгово-розважальному комплексі «Подоляни» дітлахи мали змогу відвідати кінотеатр, каток, бульбашкову кімнату, пограти в боулінг й поближче пізнати роботу людей в формі.
 
 
Правоохоронці організували для учнів цілу виставку різного виду зброї та амуніції. Дітям показали якою зброєю та спецзасобами користуються правоохоронці, як збирати і розбирати автомати та пістолети. Хлопці та дівчата мали можливість приміряти на себе бронежилети й інше спорядження та оглянути, яке ж насправді службове поліцейське авто всередині. 
 
 
Учень Збаразької загальноосвітньої школи-інтернату Євген Федоркевич розповів, що найбільше йому сподобалась зброя, а саме снайперська гвинтівка.
 
 
Найбільш захопливою для дітлахів виявилась зустріч з чотирилапим другом поліцейських Річі. Службовий собака демонстрував вміння знаходити різні приховані предмети, виконував різноманітні команди.
 
 
 
За словами начальника відділу ювенальної превенції ГУНП в Тернопільській області Петра Тиховича, захист дітей - одне з пріоритетних завдань правоохоронців. 
 
 -Важливо дбати про майбутніх вчителів, лікарів та поліцейських. Виховати правосвідомих громадян - це виховати справжню націю – зазначив під час брифінгу керівник відділу.
 
 
Як зауважив начальник Служби у справах дітей Тернопільської ОДА Ростислав Дрозд, призначення цього свята полягає в тому, щоб привернути увагу суспільства до проблем дітей, навчити їх як діяти в різних життєвих обставинах та куди звертатися за допомогою.
 
- Поліцейські надати дітям корисну інформацію, як діяти в екстремальних ситуаціях, при зустрічі з невідомими особами та, що необхідно робити, щоб не стати жертвою.
 
 
У кожному з районів області для дітей лунали святкові концерти, проведено різноманітні конкурси та квести, де переможці отримували солодкі та корисні подарунки. В Борщівському районі проведено чималу кількість спортивних заходів за участі дітлахів, таких як велопробіг, змагання з футболу та навіть шаховий турнір. Жителі та гості Чортківщини мали змогу спостерігати як діти зі своїми батьками показували злагоджену роботу в командному змаганні «Тато, мама і я». На завершення юнаки відвідали атракціони та отримали приємні призи.
 
 
Поліцейські радо спілкувалися з дітьми та роздали листівки-застереження та буклети з правилами дорожнього руху, яких учням необхідно дотримуватися завжди та всюди. 
 

 


Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux