Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Правоохоронні та контролюючі органи Тернопільщини співпрацюватимуть з метою детінізації економіки в області
Опубліковано 28 лютого 2020 року о 14:02

Заходи, які вживаються в області з метою детінізації економіки, обговорили сьогодні на міжвідомчій нараді, що відбулася в Головному управлінні Нацполіції краю.
 
Участь у засіданні взяли представники ОДА, держспоживслужби, обласного управління лісового та мисливського господарства, фіскальної служби, управлінь ДСНС, СБУ та прокуратури.
 
 
Серед розглянутих питань: протидія незаконному гральному бізнесу, нелегальному обігу деревини, підакцизних товарів  та надрокористування на території краю.
 
За словами начальника Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександра Богомола, дані напрямки визначені керівництвом Нацполіції України пріоритетними в роботі правоохоронців і вони проводять комплекс заходів з метою протидії правопорушенням у вказаних сферах. Відтак очільник поліції області доповів про результати відпрацювань за кожним із них.
 
На виконання рішення Уряду поліція припинила діяльність усіх нелегальних гральних закладів на території області
 
- Робота в даному напрямку триває, правоохоронці продовжують відстежувати ситуацію на місцях. Для оперативного реагування на такі факти закликаю усіх повідомляти інформацію про роботу  об’єктів грального бізнесу  та інші правопорушення на гарячу телефонну лінію управління стратегічних розслідувань: 098-624- 00-32 або на 102, - зауважив Олександр Богомол
 
 
Протидія правопорушенням у сфері надрокористування – ще один важливий напрямок, над яким посилено працюють правоохоронці. Під пильною увагою нецільове використання земельних ресурсів, захоплення земель, незаконне видобування корисних копалин та інші злочини в сфері довкілля.
 
Йшлося на нараді й про незаконний обіг деревини. Правоохоронці перевіряють законність вирубки, перевезення та місця реалізації продукції лісового господарства. Цього року задокументовано вісім фактів незаконної порубки лісу. Для ефективності роботи працівники поліції співпрацюють з керівництвом місцевих лісгоспів: проводять спільні відпрацювання, рейди, ревізії.
 
 
Як зазначив начальник Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Олег Яремко, за два місяці спільно з Нацполіцією, СБУ та представниками громадськості були проведені раптові ревізії щодо недопущення розкрадання й незаконного використання лісів на території області. Порушників було виявлено на території лісових господарств у Монастирському, Кременецькому та інших районах.
 
Серед інших питань - боротьба з незаконним обігом тютюнових виробів, пального, спирту, лікеро-горілчаної продукції. За останні два місяці правоохоронці виявили та припинили роботу двох цехів з виготовлення фальсифікованого спиртного. Активізувати роботу в даному напрямку закликав Олександр Богомол.
 
Учасники засідання домовилися скоординувати спільні дії з метою ефективного викриття правопорушень у вказаних сферах.
 

 

 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux