Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Поліція дружня до дітей»: поліцейські Тернопільщини приєдналися до марафону добрих справ
Опубліковано 21 травня 2019 року о 12:06

Привернути увагу громадськості до діток з особливими освітніми потребами – саме з такою метою  працівники тернопільської поліції та обласної державної адміністрації організували соціальний проект для вихованців з пониженим слухом Тернопільської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату. Маленькі школярики дізнавалися  про особливості роботи поліцейського та весело вивчали правила дорожнього руху.
 
 
Зустріч з правоохоронцями подарувала малечі безліч позитивних емоцій. Вони в ігровій формі навчалися основним правилам поведінки на дорозі: розрізняти дорожні знаки, реагувати на світло світлофора, правильно переходити проїжджу частину.
 
 
Як зазначила інспектор зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції Тернопільської області Олеся М’ялковська подібні навчання є надзвичайно важливими для слабочуючих діток, адже особливості поведінки на дорозі у них відрізняються.
 
 
 - Таких діток слід навчати зосередженості і уваги, - каже патрульна. – Уважно дивитися  по сторонах, старатися переходити дорогу на регульованих пішохідних переходах, де можна побачити світло світлофора.
 
Добре знає такі правила і другокласник Давид Ткачук.
 - Без світлофора аби перейти вулицю, треба дивитися спочатку наліво, а потім направо, – одразу відповідає на запитання поліцейських школяр.  – А в поліцію дзвонити 102!
 
 
З величезним захопленням дітки спостерігали і за роботою поліцейського собаки. Чотирилапий помічник дивував їх своїм вмінням виконувати команди та розшукувати заховані предмети.
 
 
За словами старшого інспектора відділу ювенальної превенції ГУНП в Тернопільській області Володимира Пахолківа, зустрічі такого формату  зближують поліцейських та неповнолітніх, допомагають повірити у свої сили та з ще більшою  впевненістю сміливо крокувати по життю.
 
 - Поліція дружня до дітей, а наша мета – дати зрозуміти діткам, не боятися звертатися за допомогою, бути помічниками поліції, - зазначив він.
 
 
На прощання поліцейські подарували школярикам повчальні буклети.
 

 

 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux