Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейський офіцер Скориківської громади на Тернопільщині Сергій Климчук: «Для мене важливо, щоб люди відчували мою допомогу та підтримку»
Опубліковано 27 травня 2024 року о 16:07

Майже 7 тисяч людей проживають у Скориківській громаді, яку обслуговує поліцейський офіцер, лейтенант поліції Сергій Климчук. Правоохоронець добре знає потреби місцевих жителів, адже раніше працював тут дільничним.

Після того, як влітку минулого року громада приєдналася до проєкту Нацполіції «Поліцейський офіцер громади», Сергій успішно пройшов конкурсний відбір, закінчив навчання та приступив до роботи. Обов’язків на новій посаді побільшало. Робота полягає у забезпеченні правопорядку на території обслуговування, протидії та запобіганню вчинення правопорушень, забезпечення безпеки дорожнього руху тощо.

За фахом поліцейський – юрист, що допомагає йому щоденно надавати якісну правову допомогу людям. Жодне звернення не залишає без уваги, адже для нього важливо, щоб йому довіряли.

«Наша громада відносно спокійна. Серед найпоширеніших правопорушень тут – недотримання правил дорожнього руху, вчинення домашнього насильства та побутові конфлікти», – розповідає поліцейський офіцер громади.

У вирішенні всіх нагальних проблем у громаді поліцейський офіцер тісно співпрацює з органами місцевого самоврядування. Спільно вони дбають про дотримання жителями громади правил благоустрою, дорожню безпеку, а також планують впровадження системи відеонагляду на території громади.

«Із запровадженням проєкту “Поліцейський офіцер громади” безпекова ситуація на території громади покращилася, – зауважує староста Новосільського округу Олег Трач. – Люди бачать, що поліція – це не каральний орган, а своєчасна допомога за місцем проживання».

Разом із соціальними службами поліцейський приділяє значну увагу сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах, а також людям, яких війна змусила переїхати на Тернопільщину. Вміння знайти підхід до кожного – це важливо у роботі шерифа.

Попри свій щільний графік, поліцейський офіцер є частим гостем у навчальних закладах громади. З метою правового виховання молоді він ініціював створення правового гуртка для дітей «Юнацький патруль». Під час занять обговорює з школярами важливі теми: булінгу, домашнього насильства, негативний вплив наркотиків, дотримання правил дорожнього руху тощо.

Напередодні дня поліцейського офіцера громади, який відзначатимуть 28 травня, Сергій Климчук ініціював проведення конкурсу малюнку для дітей - «Мій шериф». Школярі на папері показали, як вони уявляють поліцейського та його роботу. Переможців художнього конкурсу поліцейський офіцер громади нагородив подарунками, а діти привітали його з прийдешнім святом.

Подякували поліцейському офіцеру Сергію Климчуку за сумлінне виконання службових обов’язків й керівники громади.

«Для мене завжди важливий результат у роботі. Хочеться виправдати довіру мешканців моєї громади, щоб вони були задоволені моєю діяльністю та завжди розраховували на мою підтримку», – каже поліцейський офіцер громади Сергій Климчук.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux