Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські взяли участь у форумі з питань запобігання та протидії домашньому насильству
Опубліковано 24 березня 2023 року о 14:21

Протидія домашньому насильству, надання якісної допомоги постраждалим особам та притягнення кривдника до відповідальності – питання, які обговорили поліцейські з учасниками форуму “Запобігання домашньому насиллю в Тернопільській громаді”. Участь у заході взяли працівники соціальних служб, представники влади, громадських організацій, психологи та внутрішньо переміщені особи.

Форум відбувся у межах співпраці UNFPA та ГО «Інноваційні соціальні рішення» за підтримки уряду Канади.

Задля ефективного та своєчасного реагування на повідомлення громадян у Тернополі уже понад три роки працює мобільна група з протидії домашньому насильству.

«До її складу входять 10 працівників, які пройшли спеціальне навчання. Служба забезпечена технічними засобами, має у своєму користуванні службовий автомобіль і здійснює реагування на факти домашнього насильства в Тернополі», - розповідає начальник сектору взаємодії з громадами Управління превентивної діяльності ГУНП в області Дмитро Адамович.

Упродовж 2022 року працівники групи здійснили майже 1400 виїздів на повідомлення про факти домашнього насильства, склали 620 адміністративних протоколів та винесли 366 термінових заборонних приписів.

Учасники форуму акцентували увагу на наданні професійної допомоги особам, потерпілим від домашнього насильства. Обговорили механізм захисту та соціально-психологічної підтримки дітей, які постраждали або стали свідками насильства.

«У Тернопільській громаді діє мобільна бригада допомоги жертвам домашнього насильства. За 2022 рік з неблагополучних сімей було вилучено 8 дітей», - зазначає начальник відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Тернопільській області Олександра М’ялковська.

Захистити дітей не лише від домашнього насилля, а й від знущань, цькувань у шкільному середовищі – спільне завдання правоохоронців та педагогів. На форумі йшлося про об’єднання зусиль відповідних служб щодо забезпечення безпеки неповнолітніх.

Учасники заходи обмінялися досвідом, обговорили подальшу співпрацю задля запобігання домашньому насиллю на території Тернопільської громади. Якщо ви або ваші близькі потерпаєте від домашніх кривдників, не мовчіть про це та негайно звертайтесь до поліції!


Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux