Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Намагалися дати неправомірну вигоду, аби уникнути адміністративної відповідальності: поліцейські Тернопільщини викрили водіїв-порушників
Опубліковано 16 липня 2024 року о 16:10

Чоловіки керували транспортом у стані алкогольного сп’яніння. Неправомірну вигоду запропонував правоохоронцям житель обласного центру, а інший тернополянин гроші залишив у службовому автомобілі. За обома фактами слідчі поліції розпочали кримінальні провадження. 

У Великоберезовицькій громаді інспектори сектору реагування патрульної поліції зупинили машину марки Opel Vectra за порушення правил дорожнього руху. За кермом перебував 41-річний водій, який був з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Поліцейські почали складати на нього адміністративний протокол відповідно до ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Аби уникнути відповідальності, чоловік запропонував працівникам поліції 5000 гривень. 

Ще один випадок трапився у Підгаєцькій міській громаді. На спецлінію «102» надійшло повідомлення від поліцейських про спробу водія автомобіля Fiat Skudo, який був напідпитку, надати неправомірну вигоду. 62-річний тернополянин пройти тест чи медичний огляд відмовився. Далі порушник залишив 700 гривень у салоні службового транспорту з проханням не притягувати його до відповідальності. Інспектори на місце події викликали слідчо-оперативну групу поліції, яка задокументувала корупційне діяння.

Слідчі поліції здійснюють розслідування в рамках кримінальних проваджень згідно з ч. 1 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк. 

Крім цього, на нетверезих водіїв працівники поліції склали адміністративні протоколи відповідно до статті 130 (керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння) та за інші порушення у сфері безпеки дорожнього руху Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

 Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux