Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Тернопільшині триває інформаційна кампанія щодо протидії шахрайств
Опубліковано 29 червня 2023 року о 10:06

З метою інформування населення щодо запобігання шахрайствам співробітники поліції проводять профілактичні бесіди з представниками об'єднань співвласників багатоквартирних будинків міста. Поліціянти розповідають, як не потрапити на «гачок» аферистів. 

Як зазначив керівник громадської організації «Рада голів ОСББ», радник міського голови по співпраці з ОСББ Сергій Лупак, така зустріч правоохоронців та активних представників ОСББ відбулася вперше. Основне питання, яке порушувалося - шахрайства та їх різновид. 

«Працівники поліції спільно з представниками ОСББ завжди стоять на захисті інтересів мешканців багатоквартирних будинків,  - розповів керівник. - Всі присутні отримали корисну інформацію, яку в подальшому обов’язково буде поширено на дошках оголошень та місцях загального користування в багатоповерхівках. До людей похилого віку будемо ходити особисто, адже саме вони найбільше потерпають від такого роду злочинів».

Розроблені поліцейськими пам’ятки мешканці міста можуть побачити в адміністративних будівлях, на дошках оголошень житлових будинків та в  магазинах. Ілюстровані поради прості та зрозумілі для громадян будь-якого віку. Кожна листівка містить опис найбільш вживаних шахрайських прийомів та рекомендації як їх уникнути.

«До працівників поліції майже щодня звертаються мешканці міста та області, які потерпіли від шахрайств. Ми реагуємо на дані події, а також проводимо превентивні заходи», - розповів заступник начальника відділу превенції Тернопільського районного управління поліції Сергій Вишовський.

Профілактика – ключ до безпеки. Саме завдяки проведеній інформаційній кампанії поліцейськими, багатьом жителям області вдалося розпізнати шахраїв на перших хвилинах розмови та уникнути негативних наслідків.

Розʼяснювальна робота щодо протидії шахрайств триматиме й надалі.

«Хочу звернутися до мешканців міста: якщо ви стали жертвою шахрайств, терміново телефонуйте в поліцію на лінію «102». Пам’ятайте оперативне повідомлення про злочин допомагає правоохоронцям швидко розкрити даний вид злочину», - зазначив майор поліції Сергій Вишовський.



Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux