Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Тернопільщині оперативники карного розшуку викрили "кримінального авторитета", який налагодив наркотрафік у СІЗО
Опубліковано 09 лютого 2024 року о 14:30

Оперативники управління карного розшуку спільно зі слідчими Тернопільщини знешкодили діяльність двох злочинних груп, організатор однієї з яких поширював злочинний вплив на засуджених та займався збутом наркотиків.

Впродовж тривалого часу двоє чоловіків, які відбувають покарання в Чортківській установі виконання покарань №26, налагодили схему постачання наркотиків до слідчого ізолятора та реалізовували їх серед затриманих. 

Про налагоджений наркотрафік на території Чортківського слідчого ізолятора оперативникам карного розшуку повідомили працівники установи виконання покарань. У ході слідчих дій стало відомо, що заборонені речовини зловмисники передавали в спецустанову, ретельно маскуючи їх: зашивали в одяг, ховали в харчові продукти, в засоби особистої гігієни та інші речі.

Постачання наркотиків на територію ізолятора налагодив один із "кримінальних авторитетів". Чоловік 25 років з 50-ти провів у тюрмах за квартирні крадіжки та збут наркотиків. Він змусив кількох осіб на волі купувати наркотики та незаконно передавати їх на територію СІЗО. Окрім цього, чоловік організовував серед ув'язнених заборонені азартні ігри для поповнення "каси". 

Оперативники управління карного розшуку за силової підтримки бійців спецпідрозділів КОРД, РПОП та групи швидкого реагування СІЗО провели одночасно 10 обшуків на території Тернопільської області. Шість - за місцями проживання спільників та чотири в ізоляторі. Серед вилученого - гроші, мобільні телефони, сім-картки, наркотики та записники із клієнтською базою.

Двом організаторам та двом спільникам оголошено про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Одному із злочинців інкримінують ч. 2 ст. 255-1 (встановлення, посилення та поширення в суспільстві злочинного впливу, вчинені повторно в ізоляторах тимчасового тримання, слідчих ізоляторах чи установах виконання покарань) Кримінального кодексу України. 

Максимальне покарання за інкримінованими статтями – до 15 років позбавлення волі.

Заходи з документування протиправної діяльності злочинних груп проводили працівники управління карного розшуку, слідчі, представники кримінального аналізу та спецпідрозділи Нацполіції області спільно з працівниками ДУ «Чортківська УВП №26» під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури.


Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux