Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Тернопільщині триває тиждень безпеки дорожнього руху
Опубліковано 15 листопада 2018 року о 14:56

12 листопада в Україні розпочався загальнонаціональний тиждень безпеки дорожнього руху. Мета заходу – привернути увагу громадськості до проблем безпеки дорожнього руху, підвищити правову свідомість водіїв та пішоходів.  
 
Протягом тижня співробітники поліції спільно з працівниками управління Укртрансбезпеки в Тернопільській області проводять комплексні заходи, спрямовані на зменшення кількості ДТП та поліпшення дорожньої безпеки на автошляхах краю. На жаль, статистика невтішна. За десять місяців цього року на дорогах Тернопільщини трапилося 1775 дорожньо-транспортних пригод. 309 аварій – з потерпілими, в яких 64 людей загинули, а 418 отримали травми.
 
Як розповідає начальник управління Укртрансбезпеки Ігор Табака, у тиждень безпеки  дорожнього руху потрібно зорганізуватися і відпрацювати спільні дії всім службам, організаціям, які відповідальні за безпеку дорожнього руху.
 
- Ми маємо максимально мобілізувати свої сили та сили всіх відповідальних за результати безпечної експлуатації транспорту, щоб досягнути максимального зменшення ДТП, а також їх важких наслідків, - зазначає Ігор Табака.
 
 
Упродовж тижня правоохоронці посилено стежать за безпекою дорожнього руху на автошляхах області. З водіями-порушниками проводять профілактичні бесіди, а за грубе порушення правил дорожнього руху кермувальників притягують до адмінвідповідальності. Основна мета таких заходів -  привернення уваги до проблем травматизму та смертності на дорогах.
 
За словами поліцейської роти батальйону управління патрульної поліції Маргарити Пилипчук, в обласному центрі є велика проблема з рухом громадського транспорту, зокрема маршрутними таксі. Їх водії часто порушують правила дорожнього руху.
 
- Водії маршруток не дотримуються правил руху, можуть перелаштуватися на іншу смугу, не ввімкнувши покажчик повороту, - зауважує патрульна. – Поліцейські намагаються реагувати на такі порушення.
 
 
У необхідності посилення  контролю на дорогах впевнені і самі перевізники. На їх думку, такі заходи потрібно проводити задля безпеки як водіїв, так і пасажирів.
 
- Транспорт повинен проходити технічний огляд, техніка безпеки понад усе, адже ми возимо людей, - розповідає Михайло Рудь, водій з 35-річним досвідом.
 
Тернопільські водії часто здійснюють пасажирські перевезення  за кордон. Як розповідають, у Польщі до порушення встановлених правил дорожнього руху ставляться серйозно і суворо карають відповідно до законів.
 
Тиждень безпеки дорожнього руху завершиться 18 листопада. Правоохоронці закликають усіх учасників дорожнього руху проявляти повагу один до одного, дотримуватися правил дорожнього руху, адже безпека на дорогах залежить від кожного з нас.
 

 

 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області
 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux