Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Михайло Апостол: Завдання правоохоронців – не допустити порушень Закону під час проведення передвиборчої агітації та виборів
Опубліковано 07 лютого 2019 року о 10:40

Про виявлені порушення під час передвиборчої агітації, готовність поліції до забезпечення публічної безпеки на виборах в області йшлося на робочій нараді, яка відбулася в Головному управлінні Нацполіції Тернопільщини. Захід проходив під головуванням радника міністра внутрішніх справ, члена координаційного штабу МВС щодо порушення на виборах  Михайла Апостола.
 
 
- Наша мета – чесні, прозорі вибори. Завдання  правоохоронців - не допустити та запобігти правопорушенням під час проведення усієї виборчої кампанії. Поліція  поза політикою і діє в рамках свої повноважень  і згідно чинного законодавства,  - наголосив Михайло Апостол.
 
Заступник начальника ГУНП в Тернопільській області Степан Яцух поінформував про виявлені порушення, пов’язані з передвиборчою агітацією на Тернопільщині. З початку її проведення  правоохоронці задокументували 29 можливих порушень виборчого законодавства.
 
 
Михайло Апостол акцентував увагу на важливості постійного  моніторингу з метою виявлення  у всіх джерелах можливих правопорушень і намагань створення мережі підкупу виборців. Правоохоронці реагуватимуть на усі повідомлення, негайно розглядатимуть їх та надаватимуть належну правову оцінку.  
 
- Оплата праці агітаторів, спостерігачів, додаткові доплати членам виборчих комісій — заборонені виборчим законодавством і за це передбачена кримінальна відповідальність. Законом заборонено штабам наймати так званих агітаторів, навіть з оформленням трудових угод і з оплатою із виборчого фонду кандидата. Не бійтеся приймати жорсткі рішення, особливо до чиновників різних рангів за агітацію в державних установах і в робочий час, - наголосив радник міністра внутрішніх справ.
 
 
Присутні також обговорили проблемні питання щодо забезпечення правоохоронцями публічної безпеки та порядку у період виборчої кампанії та в день волевиявлення на території області.
 
 
Участь у нараді також взяло керівництво Національної гвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Державної міграційної служби Тернопільщини. Михайло Апостол наголосив на тих діях, які служби повинні вживати щодо недопущення порушень під час проведення всієї виборчої  кампанії і люди могли законно скористатися своїм  виборчим  правом.
 
- Ми повинні спільними зусиллями забезпечити проведення  чесних виборів. Співпраця має бути на усіх рівнях, - підсумував Михайло Апостол.
 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux