Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Купуючи автомобіль – будьте обережні. Україну заповнюють машини-двійники
Опубліковано 07 травня 2018 року о 01:01

Бути уважними при купівлі авто - неодноразово з цим проханням зверталися до автолюбителів працівники поліції. Проте кількість ошуканих власників зростає.
 
На Тернопільщині фахівці регіонального сервісного центру МВС виявили від початку року дев'ять фактів підроблених номерів агрегатів. З них - 4 перебитих кузова та п'ято номерів двигуна.
 
Ввезення на територію держави нерозмитнених іномарок, перебивання на них номерів кузова та реєстрація на документи вже існуючих легальних машин – за такими схемами працюють автоаферисти. За словами правоохоронців, на автомобілі-двійники покупці є завжди, оскільки продавець дає хорошу знижку.
 
Без відповідного фахового досвіду виявити підробку важко. Тому люди купують автомобілі, які були «підтоплені» під час повені, або з перебитими чи перевареними номерами кузова автомобіля, підробленими (сфальсифікованими) реєстраційними документами, номерними знаками.
 
Почастішали випадки шахрайства відносно автомобілів, які викрали чи незаконно вивезли з зони АТО.
 
Щоб не потрапити на вудочку шахраїв та законно купити автомобіль, що раніше знаходився в експлуатації, необхідно його перевірити в експертів та дотримуватися елементарних правил.
Не полініться проїхати з власником до найближчого сервісного центру. Там ви маєте змогу перевірити реєстраційні документи та номери агрегатів машини за наявними інформаційними базами.
 
Якщо у Вас виникла підозра щодо легальності авто, ви можете звернутися до науково дослідного експертно-криміналістичного центру для проведення відповідних експертиз та досліджень.
 
Ретельно перевіряйте документи у самого власника: перепишіть паспортні дані, й перевірте номер його робочого та домашнього телефону – чи справді він проживає за вказаною адресою і чи можна його розшукати за вказаними телефонами.
 
Пам’ятайте, ідентифікаційні номери в легкодоступних місцях шахраї перебивають обережно, а от на прихованих поверхнях, як-небудь, а часом і взагалі не чіпають їх.
 
Причина такої поведінки – розрахунок на людську байдужість та легковірність.  Не забувайте, що набуття права власності на транспортні засоби здійснюється при його реєстрації (перереєстрації) тільки у Центрах надання послуг, пов’язаних з використанням автотранспортних засобів.
 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux