Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Злодійка представилася працівницею соціальної служби
Опубліковано 28 липня 2020 року о 12:24

Впустила невідому до свого помешкання, а вона виявилася злодійкою: така прикра пригода трапилася з 82-річною тернополянкою. Жінці розповіли байку про грошову реформу, натомість викрали чималі заощадження.
 
Незнайомка постукала у двері пенсіонерки 27 липня, близько обіду. Представилася працівницею соціальної служби та розповіла старенькій, про грошову реформу. Запевнила, що старі купюри слід обміняти, бо вони невдовзі вийдуть з обігу. Господиня взялася шукати гроші. Витягла декілька купюр зі сховку в шафі, і принесла соцпрацівниці. Жінка попросила ще паспорт та пенсійне посвідчення. Допоки потерпіла шукала в іншій кімнаті документи, злодійка швидко метнулася до сховку та витягла усі гроші, ще й золоту каблучку  прихопила.
 
Зловмисниця зуміла викрасти відкладених сто тисяч гривень, та тисячу американських доларів. А далі, записавши дані та, запевнивши стареньку, що невдовзі прийде  обміняти гроші, швидко втекла. Жінка лише через півгодини помітила пропажу. Бідолашна кинулася до сусідки, а та подзвонила в поліцію.
 
Поліцейські вкотре застерігають краян не довіряти незнайомцям. Якщо до вас завітали підозрілі особи, котрі назвалась працівниками будь-якої державної чи комунальної установи, в першу чергу попросіть їх пред’явити посвідчення, також зателефонуйте на підприємство, аби з’ясувати усі законні обставини такого візиту.
 
Про чужинців, що завітали до Вашого села чи містечка, та ходячи по домівках пропонують товар чи просять допомоги чи називають себе соціальними працівниками, варто негайно повідомити поліцейським, дільничному інспектору чи сільському голові. Працівники поліції ретельно перевірять дану інформацію.
 
Якщо ж непрохані гості переступили поріг намагайтеся якомога швидше спровадити їх за двері, ні в якому разі не витягуйте зі сховку гроші, навіть якщо незнайомці стоять біля порогу. Хитрі злодії розраховують побачити сховок, аби згодом непомітно викрасти кошти. 
 
Розкажіть про продібні злочини стареньким родичам, знайомим та сусідам, аби убезпечити їх від подібних протиправних діянь!
 
 
 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux