Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Власники велосипедів потерпають від злодіїв через власну безпечність
Опубліковано 01 серпня 2018 року о 11:31

Велосипеди продовжують лідирувати серед об’єктів крадіжки. Лише за минулу добу зловмисники викрали чотири таких транспортних засоби. Безпечні власники залишили їх у місцях, де злочини вчиняються найчастіше.
 
Два велосипеди злодії викрали зі сходової клітки на вулиці Лучаківського. Ще один власник втратив двоколісник, залишивши його в під'їзді багатоповерхівки на вулиці Лозовецька. Не допоміг і тросик, яким був пристебнутий транспорт., його злодій перерізав. Вкрали велик на вулиці в селі Оришківцях Лановецького району.
 
За фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження, зловмисників розшукують.
 
Краянам поліцейські вкотре нагадують – дбайте про безпеку власного велосипеду. Транспорт легко вкрасти, однак важко знайти.  Не довіряйте сходовим кліткам і підвалам таку недешеву у наш час річ, як велосипед, тому що саме в ці місця можна легко, а головне непомітно проникнути.
 
Обов’язково возіть з собою велозамок і пристібайте велосипед, навіть якщо залишаєте його без нагляду протягом короткого часу. Розмір і вага велозамка: чим надійніший, тим важчий і незручний.
 
Найнадійніші, наразі, велозамки — з U-подібною суцільнометалевою дугою. Його не можна перекусити кусачками і досить важко розпиляти. Але він важкий і незручний, та й не всюди таким замком можна пристебнути велик, наприклад до стовпа чи дерева. Тому ним мало користуються.
 
Не менш надійний ланцюговий велозамок. Його зовсім незручно пиляти, а перекусити теж непросто. Однак він теж не користується попитом, бо може пошкодити поверхню транспорту. Заслужено популярними стали тросові замки, де трос залитий в полімерну оболонку і сам підтримує форму спіралі. Його зручно протягувати крізь раму, не дряпаючи її. Швидко обітнути трос можна тільки спеціальними кусачками. Саме тому не слід залишати транспорт без нагляду навіть якщо він пристебнутий таким замком. Бувалий злодій обходить багатоповерхівки, придивляється, тоді використає надійні професійні засоби, які допоможуть викрасти ровер. А вже вранці ви виявите порожнє місце, де ще увечері стояв ваш велосипед.
 
Не надто зручним, однак найнадійнішим залишається балкон або коридор в помешканні, чи гараж.
 
Не будьте також байдужими: якщо ви бачите, що хтось, на вашу думку, намагається вкрасти чужий велосипед, підійдіть і перепитайте, чи людина є його власником. Можна схитрувати і сказати, що велосипед ваш,а  якщо людина дійсно виявиться його власником, то навряд розгнівається на те, що ви хотіли запобігти крадіжці.
 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області
 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux