Портал в режимі тестування та наповнення
Велосипедні злодії накриміналили на чималу суму
Опубліковано 04 грудня 2018 року о 12:07

Працівники Тернопільського відділу поліції відкрили кримінальне провадження щодо 26-річного та 39-річного жителів обласного центру. Як встановили правоохоронці, краяни причетні до викрадення чужого велотранспорту .
 
Від злодіїв потерпів місцевий мешканець. Чоловік повідомив, що виявив відсутність двох спортивних велосипедів, які зберігав в сушильному приміщенні багатоповерхівки. Завдані збитки потерпілий оцінив в 18 000 гривень.
 
У ході оперативно-розшукових заходів працівники поліції вийшли на слід осіб причетних до злочину. Ними виявилися тернополяни 1992 та 1979 років народження. Підозрювані вже притягувалися до відповідальності за аналогічні злочини, однак на шлях виправлення так і не стали, а продовжили незаконний заробіток. Викрадене майно вони реалізували, а кошти витратили на власні потреби.
 
Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 185 Кримінального кодексу України – крадіжка. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.
 
Правоохоронці звертаються до мешканців Тернопільщини та просять не забувати елементарні правила за допомогою яких ви зможете вберегти своє майно від рук невідомих осіб.
 
Для початку, купивши велосипед, збережіть документи на нього, а також сфотографуйте номер його рами. На випадок, якщо хтось таки вкраде ваш велосипед – документи та фото рами стануть доказом того, що саме ви, а не злодій є справжнім власником. 
 
Не залишайте велосипед без нагляду, навіть ненадовго. Якщо залишаєте ровер навіть на кілька хвилин – обов’язково закріпіть його на надійний ланцюг або замок. Використовуйте як мінімум два замки. Ця порада має подвійний сенс. По-перше, впоратися з двома замками – це як мінімум в два рази більше часу. По-друге, наркомани часто «роздягають» пристебнуті велосипеди, два замки дозволять зберегти колеса. Обов’язково один із замків повинен бути U-подібним, так як товсту металеву дужку складніше перекусити/перепиляти простими засобами. Втім, недорогі U-подібнізамки злодії і не намагаються «кусати», вони легко ламають саму основу замка.
 
Можна обладнати велосипед велосигналізацією, а якщо це аж надто дороге задоволення, то намагайтесь принаймні залишати велосипед у зоні дії камер відеоспостереження.
 
Не залишайте на велосипеді вартісне навісне обладнання. Необхідно зняти велокомп’ютер, ліхтар, сумочку, абсолютно все, що можна легко демонтувати.
 
А якщо вже так трапилось, що ваш велосипед вкрати, то панікувати не варто, телефонуйте на лінію «102».
 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux