Портал в режимі тестування та наповнення
Тернополяни продовжують потерпати від рук кишенькарів
Опубліковано 26 лютого 2018 року о 15:27

Кишенькові крадіжки – один із найпоширеніших видів злочинів. Здебільшого злодіїв провокують власне жертви, демонструючи усім своїм виглядом халатне ставлення до збереження особистих речей та матеріальних цінностей.
 
Своєрідним «подарунком» для спритного злодія є відкриті сумки з гаманцями поверх речей, мобільні телефони і кредитки у кишенях брюк або верхнього одягу тощо.
Впродовж однієї доби на лінію «102» надійшло два звернення від жителів обласного центру. 23-річний краянин повідомив, що на території центрального ринку, невідома особа викрала гаманець з його наплічника. Як наслідок потерпілий втратив готівку в сумі 750 гривень.
 
Ще одна тернополянка позбувала свого гаманця під час проїзду в громадському транспорті. Зловмисник збагатився на 550 гривень. За допомогою одразу звернулася до правоохоронців.
 
За даними фактами відкрито кримінальні провадження відповідно до частини 1 статті 185 ККУ – крадіжка.
Аби не потрапити на гачок зловмисників поліцейські радять дотримуватись елементарних правил безпеки. Перш за все, будьте уважними та в місцях масового скупчення людей, оскільки саме там найбільше трапляється злочинів.
 
Не носіть цінності у сумках, пакетах, ранцях на видному місці, а також кишенях брюк (особливо задніх). Сумку в транспорті краще тримати перед собою в руках, або перекинути її через плече, затиснувши ліктем.
 
Пам’ятайте:
 
– для зберігання грошей чи мобільних використовуйте внутрішні кишені із застібкою. Зверніть увагу на те, щоб ваші портмоне чи гаманець не виглядали з-під одягу;
– спостерігайте за тим, аби ваша  сумка була завжди закритою, а в людних місцях намагайтеся притискати її до себе спереду;
– якщо ви відчули, як хтось нишпорить у вашій кишені, сміливо хапайте його за руку і кричіть, що впіймали злодія;
– і взагалі, якщо хтось штовхнув вас у громадському транспорті чи у натовпі – не дивіться йому в обличчя, гляньте, що він тримає у руках, можливо, це ваша річ.
 
Якщо ж ви все-таки стали жертвою кишенькових крадіїв, негайно повідомте про це до поліції. Вчасне повідомлення про злочин допоможе оперативно викрити і затримати зловмисників.
 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux