Портал в режимі тестування та наповнення
Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до крадіжок з проникненням
Опубліковано 12 червня 2019 року о 11:03

Три факти крадіжок, поєднаних з проникненням у житло, зареєстрували правоохоронці Тернопільщини за минулу добу. Усі злочини. як кажуть потерпілі, трапилися у робочий час. 
 
Шляхом підбору ключа до навісного замка невідомий проник до нежилого будинку на вулиці Тролейбусній. Дане приміщення потерпілий використовував для того, аби переодягнутися в робочий одяг. Саме в період з 8:00 до 16:00 до середини заліз злодій і викрав гаманець, в якому було 9 тисяч гривень, та документи. За допомогою потерпілий звернувся до поліції. 
 
Залізли невідомі і до квартири на вулиці Острозького у Тернополі. Шлях проникнення, кажуть оперативники, віджим дерев'яних дверей. З помешкання зловмисники викрали кілька тисяч гривень. 
 
Із заявою про зникнення бензокоси, генератора та бензопили до правоохоронців Збаразького відділення поліції звернувся житель району. Чоловік повідомив, що невідомі в ніч з 10 на 11 червня, підібравши ключ до замка, проникли в його гараж. Сума збитків встановлюється. Правоохоронці роблять усе можливе, аби вийти на слід злодіїв.
 
Аби ваш дім був неприступним для злодіїв, потрібно засвоїти декілька простих та важливих правил:
 
- пам’ятайте, перш ніж проникнути до оселі, злодії часто проводять своєрідну “розвідку”, аби переконатися, що у квартирі нікого немає. Тому будьте пильними і не розповідайте про свої статки незнайомцям;

- не залишайте ключі від квартири під килимком чи у іншому доступному місці. Обов’язково встановіть надійні двері та замки, багаторівневу систему охорони житла. У квартирі можна встановити сповіщувачі відкриття дверей, руху, розбиття скла, чи такі, що реагуватимуть на світло та звук, а також ґрати на вікнах. Особливо, якщо живете на першому чи другому поверсі.

- як правило, злочинці звертають увагу навіть на найменші деталі. Тож якщо вас не буде кілька днів, попередьте про це сусідів та попросіть наглядати за квартирою. Невеличкі хитрощі допоможуть дезорієнтувати злодіїв;

- якщо Ви виявили сліди крадіжки у своїй квартирі, нічого не торкайтеся – відразу телефонуйте до поліції.
 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області
 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux