Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Краяни втрачають, кишенькарі заробляють
Опубліковано 28 листопада 2018 року о 12:39

Понад 17 тисяч гривень заробили протягом минулої доби невідомі зловмисники, промишляючи у маршрутних таксі Тернополя. Від спритних злодійських рук потерпіли троє мешканців області.
 
2500 тисячі втратила 29-річна тернополянка під час проїзду в маршрутці. Злодій так спритно і непомітно витяг з сумки гаманець, що його пропажу жінка виявила лише через декілька годин вдома. Зникло портмоне, а з ним 100 американських доларів, 50 євро і в мешканки селища Березовиця.
 
Найбільше не пощастило 30-річній жительці райцентру Збараж. Жінка приїхала до обласного центру та вже під час проїзду громадським транспортом потрапила у халепу. На свою біду мешканка району носила записаний пін-код поряд з банківської карткою, тож як тільки крадій витяг її гаманець, поспішив до банкомату, та зняв понад 10 тисяч гривень з картки.
 
Відомості про події внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 185 Кримінального кодексу України – «Крадіжка».
 
Працівники поліції застерігають: пильнуйте сумки та ранці як під час проїзду та і у натовпі на зупинках громадського транспорту! Розпорядок «роботи» кишенькових злодюг – години пік: з 7 до 10 та з 16 до 20 годин. Вони стоять під час посадки позаду, обирають жертву з тих, хто заходить у маршрутки чи тролейбус. Потім затискають її в дверях чи в салоні та забираються у сумки чи кишені. Жертвами переважно стають дівчата,  жінки, пенсіонери, рідше – чоловіки.
 
Прості, однак важливі правила допоможуть зберегти майно:
 
 - найкраще тримати гроші у внутрішній кишені куртки чи піджака. Ідеально, якщо вона закривається на замок. Дістатися внутрішньої кишені та розстебнути її – складно, а крадії люблять легку роботу і малий ризик;
 
 - якщо все ж ваш гаманець у сумці,  у транспорті тримайте її перед собою, ранець зніміть з плеча. Якщо ж ви сидите – ставте перед собою на коліна. Пам’ятайте про телефон в кишені верхнього одягу. Ви можете навіть не відчути чужу руку у власній кишені. А з транспорту вийдете вже без мобілки;
 
-  не носіть в гаманці багато готівки, а шо найгірше для вас та якнайкраще для злодія – папірці з пінкодом поряд з банківською карткою. ;
 
 - є гаманці та маленькі сумочки, які одягають на груди та пояс. Із ними кишеньковим злодіям не вдається діяти непомітно.
 
Не будьте байдужими, якщо помітили, що в чиюсь сумочку чи кишеню лізе чужа рука, приверніть до цього увагу оточуючих.
 
Якщо ж ви все-таки стали жертвою кишенькаря, негайно телефонуйте у поліцію.
 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux