Портал в режимі тестування та наповнення
Краяни продовжують втрачати свій транспорт
Опубліковано 19 березня 2018 року о 15:47

Впродовж двох діб на лінію «102» надійшло чотири повідомлення від жителів обласного центру. Всі вони потерпіли від рук крадіїв, які спокусилися на їх велосипеди. Як наслідок потерпілі втратили свої дороговартісні велобайки, які залишали в легкодоступних місцях.
 
Всіх потерпілих об’єднує місце зберігання транспорту. Громадяни залишали майно, як в сушарнях та і просто посеред під’їзду. Вони використовували різноманітні захисні спорядження, але і це не врятувала їх від рук невідомих.
 
Так, двоє тернополян розповіли, що виявили пошкодженні двері замки від господарських приміщень багатоповерхівок та відсутній велотранспорт. Потерпілі оцінили завдані збитки на чималу суму.
 
Не врятували байки й трос-замки, якими ще двоє місцевих мешканців намагалися вберегти майно від крадіїв. Невідомі за лічені секунди пошкодили захисні замки й викрали велосипеди.
За всіма фактами відкрито кримінальні провадження відповідно до статті 185 ККУ.
 
Працівники поліції звертаються до жителів краю бути обачними та пам’ятати, що декілька хвилин вашого часу може допомогти вберегти ваше майно від крадіїв.
 
Не забувайте, що зловмисники «не сплять». Ви можете навіть не зауважити той факт, як за вами будуть спостерігати крадії та чекати слушної нагоди, аби поцупити ваше майно
Як показує практика на злочин ідуть особи, які шукають легкий спосіб збагатитись. Викрадене зловмисники реалізують в ломбарди, аби виручити готівку.
 
“Дбати про охорону велосипеда – єдиний вихід із ситуації і, певно, найбільш дієвий. Не забувайте про надійні замки – запорука безпеки. Деякі замки тільки називаються “замками”,насправді ті тросики можна перерізати кусачками за лічені хвилини. На все про все зловмисникам потрібно до 20 секунд.
 
Ще одна порада від досвідчених велосипедистів – не залишати двоколісний транспорт підвалах, під’їздах або на подвір’ї.
 
Пам’ятайте, що злодії завжди полюють на легку здобич. Достатньо вам відвернутися на хвилину-другу, як ваш двоколісник із новим щасливим власником попрямує в невідомому напрямку.
 
Найкраще – це встановити камери відеоспостереження, які будуть підключені до серверу Головного управління Нацполіції краю. Необхідно, щоб на зборах об'єднаних співвласників багатоквартирних будинків прийняли рішення підключили відео нагляд.
 
Це допоможе убезпечити ваше житло від злочинних посягань, а в разі протиправних дій оперативно встановити особу порушника.
 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux