Портал в режимі тестування та наповнення
З початку року на Тернопільщині сталося 35 ДТП зі смертельними наслідками
Опубліковано 14 серпня 2018 року о 16:28

Статистика дорожньо-транспортних пригод на Тернопільщині як і загалом по Україні жахає. Щодня на дорогах гинуть та травмуються люди, значних матеріальних втрат зазнають власники транспортних засобів.
 
 
Зі слів начальника відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції Тернопільської області Андрія Петрука,  з початку року на Тернопільщині сталося 1216 дорожньо-транспортних пригод у яких травм зазнали майже триста осіб, а  35 людей загинули.
 
За участю дітей сталася 101 дорожньо-транспортна пригода. Загинули шестеро неповнолітніх.
 
 
Ще одна не менш вражаюча цифра цієї статистики: за звітний період на території області зареєстровано 127 ДТП у яких водії перебували у нетверезому стані. При цьому, 21 з таких пригод обернулася загибеллю трьох людей та травмуванням 22 –ох.
 
Серед найчастіших  причин аварій у яких гинуть люди інспектор роти патрульної поліції Микола Рудзік називає перевищення швидкості, порушення правил обгону, маневрування, зіткнення транспортних засобів. Значна частина загиблих –пішоходи.
 
 
Не вдаючись до професійного аналізу причин ДТП, бучаччанин  Богдан Федорівський каже, що найбільша проблема на дорогах - це неповага учасників дорожнього руху один до одного. Водій, який має  досвід керування не тільки українськими дорогами, а й європейськими автошляхами переконаний, якби люди були ввічливішими, толерантнішими, ситуація змінилася б на краще.  А ще, на думку чоловіка, поліцейським потрібно повернути більше прав та повноважень з головною умовою, аби це не породжувало спекуляцій та корупції.
 
 
Зменшення кількості ДТП залежить не тільки від профілактичної роботи працівників поліції. Водії та пішоходи мають, насамперед, неухильно дотримуватися правил дорожнього руху, вважає керівник відділу безпеки дорожнього руху УПП в області Андрій Петрук.
 
-Для того, аби убезпечити себе та своїх рідних від дорожньо-транспортних пригод, важливо дотримуватися правил дорожнього руху. Водії мають пам’ятати, про правила маневрування, безпечну швидкість, уважно стежити за дорожньою ситуацією, надавати перевагу пішоходам. Останні теж не повинні забувати  про обов’язки покладені на них, як учасників дорожнього руху.
 

 

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області
 
 
 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux