Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Через свою безпечність краяни втрачають кошти та майно
Опубліковано 09 лютого 2018 року о 11:28

Майже не щодня до працівників поліції звертаються жителі краю. Всі вони потерпають від рук невідомих, які в мережі інтернет майстерно спустошують їх кишені. Громадяни, нічого не підозрюючи, передають товар зловмисникам, а винагороди так і не отримують.
 
Незважаючи на застереження, користувачі різноманітних сайтів оголошень продовжують потерпати від афер. Зловмисники діють за однією і тією ж схемою, шукаючи чергову жертву.
 
Шахраї можуть надіслати неправдиве повідомлення про зарахування готівки на банківських рахунок, а довірливі жителі області надсилають товар. Вже згодом перевіривши стан рахунку продавці розуміють, що їх ошукали.  
 
Також зловмисники можуть мати на меті, не тільки безоплатно отримати товар, але й спустошити ваш електронний гаманець. В даному випадку аферист телефонуватиме до вас декілька разів. Спершу представиться покупцем та дізнається реквізити рахунку, аби «перекинути» кошти. Згодом пролунає ще один дзвінок, цього разу незнайомець розповість, що він працівник банківської установи. За історією афериста, кошти не змогли надійти через збій системи. Тоді шахрай попросить повідомити зміст смс - повідомлення, яке надійде на мобільний. 
 
Краяни не задумуючись про наслідки та правила користування банківською карткою все розповідають невідомим. Вже згодом громадяни розуміють, що їх ошукали, адже залишок на їх електронному гаманці дорівнює нулю.
 
За такою схемою потерпів й житель обласного центру. Молодик надіслав псевдопокупцю комп’ютерну комплектуючу вартістю 3000 гривень, але кошти так і не отримав. За допомогою звернувся до працівників Тернопільського відділу поліції.
 
Працівники поліції вкотре звертаються до жителів Тернопільської області не нехтувати правилами безпеки. Адже ви самостійно допомагаєте зловмисникам спустошувати ваші кишені.
 
Найкраще переконатись, що на ваш рахунок надійшли кошти, це зателефонувати на гарячу лінію банку. 
 
Якщо ви стали жертвою шахраїв, негайно звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте на лінію "102". Саме завдяки цьому можна оперативно встановили особу зловмисника.
 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux