Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Безпека дітей - понад усе»: тернопільські поліцейські продовжують навчати школярів
Опубліковано 20 вересня 2021 року о 12:30

Нагадати дітям правила безпечної поведінки, застерегти їх від необачних вчинків  –  мета візитів поліцейських до навчальних закладів області. Нещодавно правоохоронці побували у Довжанківській загальноосвітній  школі I-III ступенів Підгороднянської сільської ради.

Співробітники ювенальної превенції Головного управління Нацполіції області спільно з представниками Управління патрульної поліції спілкувалися з дітьми на різні теми: дотримання Правил дорожнього руху, безпеку в Інтернеті, протидію булінгу, шкідливість вживання наркотичних речовин. Учні активно обговорювали  різні кризові ситуації, запропоновані правоохоронцями та намагалися разом знайти безпечні варіанти виходу з них.

За словами начальника відділу ювенальної превенції Головного управління Нацполіції в області Петра Тиховича, під час таких зустрічей поліцейські намагаються дати зрозуміти дітям, що у разі виникнення проблеми вони завжди можуть звернутися до них за допомогою.

Школярі також із захопленням спостерігали, як службовий собака демонстрував свої вміння виконувати спеціальні команди кінолога – затримувати умовного правопорушника, долати смугу перешкод.

Діти мали змогу оглянути спецзасоби, які використовують у своїй роботі поліцейські, та посидіти у службовій автівці.

«Зустрічі з правоохоронцями є насамперед інформативними. Для мене, як для майбутнього водія, було цікаво почути від працівників поліції про техніку безпеки на дорозі. Також мені сподобалося як службовий собака виконує різні команди кінолога», - розповідає  учениця 11-го класу  Наталія Константюк.  

Створення безпечного середовища для дітей – важлива складова навчального процесу, вважає директор Довжанківської школи Ірина Василик. Педагогічний колектив закладу в цьому напрямку активно співпрацює з працівниками поліції.

«Ми хочемо, щоб освітній простір для дітей був безпечний і щоб вони почувалися впевнено у середовищі, в якому перебувають».

Такі профілактичні зустрічі зі школярами працівники поліції будуть проводити впродовж усього навчального року.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux