Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Безпечний відпочинок дітей: ювенальні поліцейські та рятувальники закликали молоде покоління не нехтувати заходами безпеки
Опубліковано 21 червня 2024 року о 14:55

Забезпечити безпечне дозвілля, застерегти дітей від нещасних випадків та навчити надавати першу медичну допомогу – мета превентивного заходу, який організували ювенальні поліцейські спільно з рятувальниками.

Літні канікули – це час для вільного часу та розваг для школярів. Аби надзвичайні події не змарнували відпочинок дітей та їх батьків, правоохоронці перевіряють місця відпочинку біля водойм.

З юними тернополянами спілкувалися співробітники ювенальної превенції Тернопільського районного управління поліції. Вони нагадали дітям правила дорожнього руху та роз’яснили, як правильно діяти у різних загрозливих ситуаціях. Працівники поліції закликали зробити себе «видимим» у темну пору доби на дорозі за допомогою сітловідбивальних елементів та застерегли від небезпеки під час ігор у покинутих будівлях чи недобудовах.

Про важливі навички, які можуть врятувати життя та правила безпеки на воді, розповідали рятувальники.

«Зараз на території Тернопільської області можна купатися на чотирьох пляжах. Це – «Дальній пляж» та «Циганка» у Тернополі, а також міський пляж у Шумську та Ланівцях», - зазначив начальник водолазно-рятувального відділення Микола Фарелюк.

Водолази продемонстрували своє спеціальне спорядження та техніки занурення у воду. Хлопці та дівчата дізналися, як вони обстежують дно водойм, шукаючи людей, предмети чи інші речі. Навчалися юні відпочивальники й надавати першу домедичну допомогу при утопленні.

Активну участь у профілактичних заходах взяли учасники молодіжного корпусу «Закон і порядок».

«Вміти надати першу домедичну допомогу – це дуже важливо, адже у надзвичайних ситуаціях ці знання можуть допомогти врятувати чиєсь життя. На мою думку, кожному необхідно навчитися елементарних навичок, аби подбати про свою безпеку та безпеку тих, хто поруч», - переконана учасниця молодіжного корпусу «Закон і порядок» Вікторія Паславська.

За статистикою від початку 2024 року на водоймах Тернополя та області загинуло четверо дітей. Не втішна ситуація і з аварійністю - у дорожньо-транспортних пригодах травмувалося 44 неповнолітніх. На щастя, жодна дитина не загинула.

Юні тернополяни отримали від правоохоронців пам’ятки-застереження щодо безпечного відпочинку, а також слушні поради, як зробити канікули корисними та веселими.

Пам'ятайте елементарні правила безпеки, щоб літній відпочинок не був зіпсований.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux