Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Безбар’єрність стосується кожного: тернопільські поліцейські провели пізнавальний захід для школярів
Опубліковано 25 вересня 2024 року о 14:19

До учнів Тернопільського ліцею №21 завітали поліцейські, щоб підвищити обізнаність дітей про безбар’єрність та труднощі, з якими доводиться зіштовхуватися людям з інвалідністю. Захід організували спільно з Тернопільським міським центром фізичного здоров'я населення.

До проведення долучилися представниця Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Нацполіції, офіцери служби освітньої безпеки, співробітники ювенальної превенції ГУНП в Тернопільській області.

В умовах повномасштабної війни кількість осіб з інвалідністю в Україні зростає. Важливо пояснювати дітям з раннього віку, що таке безбар’єрність та інклюзивність.

«Розмова з дітьми про такі речі може здаватися непростим завданням для багатьох дорослих, але така бесіда є важливою, оскільки допомагає дітям розуміти та приймати людей з інвалідністю та формувати толерантне ставлення до них», - зазначила представниця Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Нацполіції Ірина Ніколаєва.

Організатори створили для дітей умовну «смугу перешкод», щоб кожен міг спробувати, з якими труднощами у повсякденному житті зустрічаються люди з інвалідністю.

«Ми дали можливість школярам пройти смугу перешкод на кріслах колісних, милицях та з палицею для людей з вадами зору», - розповіла директорка Тернопільського міського центру фізичного здоров'я населення Вікторія Безгубенко-Гнатишин.

Поліцейські обговорили з учнями довідник безбар’єрності, наголошуючи, на важливості коректного спілкування та використання правильних термінів.

Розбудова безбар’єрного простору — це нагальна вимога часу. Проведення таких заходів є важливим, адже вони допомагають дітям усвідомити необхідність приймати людей такими, які вони є.

У підрозділах поліції Тернопільщини в рамках реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору надають доступні послуги для людей з інвалідністю, облаштовуючи приміщення і прилеглі території відповідно до потреб маломобільних груп громадян.


Відділ комунікації поліції Тернопільської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux