Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Забезпечення законності виборчого процесу – тема зустрічі начальника тернопільської поліції із представниками Канадської Місії
Опубліковано 05 липня 2019 року о 15:16

Робочу зустріч  із довгостроковими спостерігачами  Канадської Місії (СANADEM) зі спостереження за виборами Президента та парламенту України у 2019 році провів начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол. Серед питань, які обговорили: перебіг передвиборчої кампанії, основні порушення, підготовка поліції краю до забезпечення правопорядку під час голосування.
 
 
За словами Олександра Богомола, правоохоронці враховують недоліки у роботі під час попередніх двох турів президентських виборів, аби перелаштувати сили та засоби для ефективного виконання службових  завдань.
 
- Усі п’ять виборчих округів будуть під посиленим наглядом правоохоронців.  Працюватимуть там слідчо-оперативні групи, вибухотехніки, криміналісти, групи резерву спецпідрозділів.
 
Поліцейські ініціювали облаштування  паркувальних місць поблизу окружних виборчих комісій та місць для відпочинку у день голосування, аби уникнути черг під час здачі виборчої документації.
 
Генерал поліції поінформував спостерігачів місії про основні порушення, виявлені під час передвиборчої кампанії та реагування на них правоохоронців.  Станом на 5 липня їх зафіксовано 45, за результатами перевірки складено 25 адмінпротоколів. Найбільш поширене порушення - розміщення на білбордах агітаційних матеріалів кандидатів у народні депутати без зазначення необхідних вихідних даних.
 
 
Спостерігачів цікавило, які заходи вживають правоохоронці задля попередження правопорушень під час виборчої кампанії. Як зазначив Олександр Богомол, у цьому напрямку поліцейські співпрацюють з громадськими організаціями, представниками політичних партій, особами, відповідальними за вибори.
 
- Для належного забезпечення передвиборчого процесу ми тісно взаємодіємо з громадськими організаціями, проводимо роз’яснювальну роботу серед населення щодо недопущення порушень виборчого законодавства та організовуємо тренінги для особового складу з метою їх ефективного несення служби. Завдання поліції незмінне – забезпечення законності виборчого процесу, - зауважив генерал поліції.
 
Учасники зустрічі домовились про подальшу співпрацю та обмін інформацією.
 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux