Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Забезпечення законності виборчого процесу на Тернопільщині – тема спільної пресконференції поліції, рятувальників, міграційників, нацгвардійців і представників Опори
Опубліковано 18 липня 2019 року о 15:35

Спільна пресконференція за участю начальника Головного управління Нацполіції краю, керівників центральних органів виконавчої влади, діяльність яких координується МВС, та представників громадянської мережі Опора відбулася у четвер, 18 липня. Тема обговорення –  забезпечення законності виборчого процесу та координація роботи у день волевиявлення.
 
 
Про готовність правоохоронців до проведення позачергових парламентських виборів та забезпечення правопорядку на дільницях розповів начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол. Загалом до несення служби буде задіяно 2643 особи, серед яких не лише поліцейські, а й військовослужбовці Нацгвардії, співробітники управління надзвичайних ситуацій. 
 
- Прибула до нас підмога з Києва – 120 працівників центрального апарату Нацполіції, 30 курсантів вишів системи МВС, - зауважив генерал поліції.  – На 1183 виборчих дільницях області нестимуть службу по одному-двоє співробітників поліції.
 
Під посиленою охороною перебуватимуть усі 5 виборчих округів. Працюватимуть там додаткові слідчо-оперативні групи, вибухотехніки, криміналісти, які виїжджатимуть на повідомлення про замінування чи виявлення якихось небезпечних предметів.   В резерві будуть спецпідрозділи  поліції.
 
Правоохоронці ретельно відстежують ситуацію щодо дотримання виборчого законодавства в області.  На сьогодні задокументовано 107 повідомлень про можливі порушення за якими складено майже 50 адміністративних протоколів та розпочато одне кримінальне провадження. 
 
 
Олександр Богомол запевнив, що поліція готова до несення служби і у неї достатньо сил та засобів, аби забезпечити належне  проведення виборів.
 
Рятувальники, міграційники, нацгвардійці і представники Опори розповіли про заходи, які вживають у взаємодії для забезпечення законності виборчого процесу в області, аби кожен міг прийти на дільницю і скористатися своїм правом вільного волевиявлення.
 
 
На завершення спікери пресконференції нагадали про заборону проведення передвиборчої агітації у «день тиші» та вкотре закликали усіх учасників виборчих перегонів дотримуватися чинного законодавства та не порушувати його.
 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області 
 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux