Портал в режимі тестування та наповнення
Свята святами, а домівки бережіть!
Опубліковано 23 квітня 2019 року о 15:43

Тривалі вихідні не за горами. Великодні  свята уже на порозі наших домівок. Для одних – це час відпочинку, а для інших – квартирних злодіїв – час “заробітку” та легкої наживи. Допоки краяни поспішатимуть поїхати до близьких, рідних та знайомих, домушники приготуються “попрацювати”. Правоохоронці просять заздалегідь подбати про збереження свого майна у власних домівках.
 
 
Нагадуємо за якими схемами працюють зловмисники. Зазвичай, злодії мають точно взнати чи є хтось вдома – ходять по дворах і спостерігають, у яких квартирах “не світиться” залишають мітки на дверях. “Працюють” вони як зранку, так і ввечері. Часто самі господарі допомагають зловмисникам за допомогою соц-мереж, викидаючи фото подорожіі тим самим констатуючи факт що домівка вже пустує.
 
Злодії до домівок потрапляють кількома шляхами – виламуючи серцевину замка, або ж через пластикові вікна чи залишені прочинені кватирки. Тож провірте декілька разів перед виходом з дому чи все в хаті зачинено.
 
Якщо їдете кудись надовго - потоваришуйте із сусідами та попросіть їх періодично наглядати за помешканням. Ні в якому разі не залишайте ключі від квартир в «обумовленому місці».
 
На дверях варто встановити декілька систем захисту– два та більше замків різного типу, спеціальні броньовані накладки на замки, броньовані чи виготовлені з потовщеного металу двері. Петлі дверей повинні бути заховані всередину.
 
Не  слід зберігати у квартирі в одному місці значні суми грошей, ювелірні вироби. Обмежте коло осіб, яким відомо про цінності, що зберігаються вдома.
 
Власникам помешкань на перших поверхах поліцейські радять встановити на вікнах захисні грати.
 
Найбільш дієвий спосіб захисту помешкання – встановлення охоронних систем. Встановлюйте і датчики руху, які спрацьовуватимуть при відкриванні дверей, вікон, кватирок, повідомляючи дзвінком на ваш мобільний телефон про небезпеку у помешканні.
 
Будьте пильними! Якщо Ви помітили підозрілих незнайомців, які вештаються  у вашому дворі чи під’їзді, розпитують будь-яку інформацію про ваших сусідів чи знайомих, з цікавістю розглядають,  ходять по всім поверхам будинку та почергово дзвонять у кожні  двері квартир – негайно телефонуйте за номером 102.
 

 

 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux