Портал в режимі тестування та наповнення
Правоохоронці долучилися до обговорення питань протидії домашньому насильству
Опубліковано 23 листопада 2018 року о 15:42

Прес-конференція на тему: «Старт кампанії 16 днів проти насилля» відбулася у Тернопільській облдержадміністрації. До обговорення долучилися працівники поліції.
 
25 листопада на Тернопільщині, які і по всій території України, розпочнеться акція «16 днів проти насильства». Основна її мета  – привернення уваги громадськості до проблем людей, які потерпають від насильства у сім'ях. 
 
 
- Тема насильства в сім’ях надзвичайно важлива для нас, - розповіла заступник голови облдержадміністрації Світлана Беспоповцева   - Сьогодні ми запросили усіх відповідальних за цю ділянку роботи, аби обговорити дану проблематику та поінформувати про заходи, які будуть проведені в області в рамках акції.
 
На профілактичному обліку поліції Тернопільщини за вчинення домашнього насильства перебуває 2770 осіб, з них - 209 жінок. Таку статистику під час зустрічі озвучив тимчасово виконуючий обов’язки  заступника начальника управління превентивної діяльності поліції Тернопільщини Василь Дідух. Він поінформував про нещодавні нововведення  у законодавстві, які суттєво посилили покарання для кривдників та дозволили  поліції контролювати поведінку порушників, аби уникнути повторного насилля.
 
Планується, що з нового року  в Тернополі розпочнуть свою роботу поліцейські мобільні групи з  реагування на факти домашнього насильства.
 
 
- 10 працівників з Тернопільського відділу поліції вже пройшли відповідну підготовку та спеціалізоване навчання для роботи у складі мобільних груп, - повідомив Василь Дідух.
 
Чинять насильство над своїми рідними та близькими не лише дорослі, а й діти, зауважив під час прес-конференції начальник відділу ювенальної превенції поліції Тернопільщини Петро Тихович. В області на обліку перебуває 5 таких неповнолітніх порушників, з них 2 хлопців та 3 дівчат.
 
Щодня правоохоронці отримують повідомлення про сімейно-побутові конфлікти. Цьогоріч лише патрульні Тернополя  виїжджали на  800 таких викликів, розповів інспектор управління патрульної поліції Ігор Івасів. Проте менше  половини таких викликів закінчується складанням адміністративних протоколів на порушників. Заявники просто  не хочуть  притягувати своїх рідних до відповідальності.
 
Насамкінець організатори розповіли про  заходи, які відбудуться в області в рамках акції «16 днів проти насильства» та закликали взяти у них участь громадськість. Триватиме кампанія до 10 грудня.  
 

 

 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

 
 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux