Портал в режимі тестування та наповнення
На Тернопільщині шахрай, який представився мольфаром, заробив на чоловікові 25 тисяч доларів
Опубліковано 04 червня 2018 року о 13:03

Впродовж кількох місяців мешканець Збаразького району вірив у магію мольфара, який пообіцяв великі гроші. За словами збаражчанина, влітку минулого року друзі познайомили його з чоловіком, який успадкував від бабці унікальний дар передбачування. Під час розпивання спиртних напоїв господар розповів, що живе сам, бо дружина трагічно загинула в Італії, а син перебуває на заробітках. Після почутого віщун заспокоїв нового знайомого і пообіцяв, що незабаром той отримає солідну суму грошей. 
 
- Через деякий час дзвонить молодший син з-за кордону і розповідає, що до нього телефонував якийсь адвокат з Італії і хоче мої дані. Син надав йому необхідну інформацію і сказав найти сторінку іноземця у соцмережах. Я знайшов того чоловіка - на сторінці написано було, що він представник юридичної фірми, яка займається проблемами українців в Італії. 
 
 
Під час переписки "адвокат" повідомив, що чоловіку виплатять страхівку за смерть дружини, а це близько 250-300 тисяч євро. Для цього потрібно виготовити закордонний паспорт та підготувати пакет документів. Цією новиною житель Збаражчини поділився з "мольфаром". 
 
- Переговорили і він каже, щоб все було напевне, треба з нашого боку гроші залучити, бо гроші притягують гроші. Для цього необхідно десь 20-25 тисяч - 10 відсотків залучити. Я погодився, бо хто ж  відмовиться від більших грошей. Я зняв в банку гроші. 
 
Для проведення ритуалу притягування грошей ворожбит наказав підготувати свячену воду, ікону Георгія Переможця, гіпс та землю з могили дружини. При зустрічі мольфар збив ящик з дощок під розмір ікони і почав готувати спеціальну суміш. 
 
- Я все виніс і гроші теж. Він  почав гіпс заміщувати на свяченій воді, якої було 5 літрів. Замісив і спитав, де земля, а я її в хаті лишив. Тому пішов по землю, а гроші залишив біля нього на дворі на столику. Півхвилини мене не було, а коли вийшов, він частину гіпсу залив. Грошей вже не було. Він сказав, що їх уже залив і показав целофан, який виглядав. Землю додав до гіпсу і залив.
 
 
Мольфар попередив, не розбивати залиту суміш до тих пір, поки не отримає грошей з Італії. Час йшов, довірливий чоловік уже встиг виготовити документи та відкрити рахунки у банку для зарахування страхівки. Проте поспілкуватися з адвокатом не вдалося - той перестав відповідати у соцмережах. Не зміг зв'язатися він і з віщуном. А після того, як його товариш розповів, що позичив "пророку" півтори тисячі доларів, які той не повернув, вирішив звернутися до поліції. Заніс туди ящик і під час зйомки на відеокамеру розвалили гіпсовий сховок. Там грошей не було - лише ікона та целофан. 
 
 
- В Збаразький відділ поліції звернувся чоловік з одного із сіл Збаразького району з проханням встановити особу, яка шахрайським шляхом заволоділа його грошовими коштами в сумі 25 тисяч доларів, - розповідає начальник сектору кримінальної поліції Збаразького ВП Михайло Цвях. -  По даному факту було порушене кримінальне провадження за частиною 4 статті 190 ККУ. 
 
Проведеними оперативно-розшуковими заходами працівники поліції встановили особу шахрая. Ним виявився тридцятидвохрічний житель Львівської області. Його місце перебування встановлюється.
 

 


Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux