Портал в режимі тестування та наповнення
Поліція Тернопільщини стежить за законністю виборчого процесу
Опубліковано 25 жовтня 2020 року о 13:15

Сто шістдесят дев'ять повідомлень про порушення виборчого законодавства надійшло на лінію "102" станом на сьому ранку 25 жовтня. Про це на зустрічі з журналістами повідомив начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол.
 
 
- З них внаслідок розгляду цих повідомлень порушено 11 кримінальних проваджень, 8 повідомлень приєднано до кримінальних проваджень, 63 повідомлення списано до справи. За належністю направлено 22 повідомлення, рішення не прийнято у восьми.
 
Фіксували правоохоронці порушення виборчого законодавства і у "день тиші" в результаті яких порушено одне кримінальне провадження, складено три адмінпротоколи. 15 повідомлень вирішуються.
 
 
25 жовтня відкрилися 59 ТВК. Усі вони перебувають під наглядом поліції. 1238 правоохоронців стежать за правопорядком на 1183 ДВК.
 
- Не всі дільниці відкрилися вчасно, - каже громадська омбудсменка із захисту виборчих прав ГО Опора Ольга Мазаєва. - Причина порушення - технічні питання з документацією. Окрім цього, зафіксували спостерігачі черги на дільницях, зареєстрували факт неправомірного тиску на виборця кореспондентами одного з місцевих видань, чимало питань виникає у спостерігачів щодо питань дотримання карантинних норм.
 
 
- На кількох виборчих дільницях не коректно показують температуру градусники і хвилюються члени дільниць, щоб не виникало проблем у виборців. В той ж час дотримуються карантинних умов всі ДВК, де є наші спостерігачі - члени виборчих дільниць в масках, рукавичках і проводиться вологе прибирання регулярно.
 
До 8:30 усі дільниці розпочали свою роботу. Проте у Тернополі близько 11 години зникло світло у Центрі міста на дев'яти дільницях. На момент усунення проблеми голосування не відбувалося. Ще одна проблема з волевиявленням виникла, каже Олександр Богомол, у Шумському районі.
 
Там під час друку бюлетенів була допущена помилка - на двох дільницях у селах Онишківці та Залізці переплутали кандидатів на голову до ОТГ. З ситуацію намагається розібратися керівник місцевої ТВК.
 

 

 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux