Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейський офіцер громади – проєкт, на активне втілення якого чекають жителі Тернопільщини
Опубліковано 18 червня 2021 року о 15:16

У травні 2019 року 34 поліцейських офіцери громади заступили на службу на Дніпропетровщині. Це був початок реалізації масштабного проєкту в рамках реформування органів поліції, мета якого - забезпечення кожної територіальної громади офіцером поліції. Як Тернопільщина впроваджує цю новацію, - про це розмова із заступником начальника управління превентивної діяльності – начальником відділу дільничних офіцерів поліції ГУНП в Тернопільській області Василем Дідухом.

- Станом на сьогодні на території області сформовано 55 територіальних громад. Допоки лише одна має поліцейського офіцера – це Трибухівська, що в  Чортківському районі. Проте маємо надію, що цього року громади активізуються і ми спільними зусиллями працюватимемо над вирішенням проблем та викликів, які постають перед нами. Та одразу хочу запевнити: кожен, навіть найвіддаленіший населений пункт нашої області, – у полі зору дільничних офіцерів поліції, адже на Тернопільщині створено та ефективно функціонують 33 поліцейських станції.

- У чому ж відмінність роботи поліцейських станцій та поліцейського офіцера громади?

- Створення інституції поліцейського офіцера громади - це новий рівень поліцейського сервісу, насамперед, у віддалених населених пунктах. Також проєкт забезпечує відкриту та тісну співпрацю громади й поліції заради створення безпечного середовища, де поліцейський офіцер – це частина громади. В ідеалі – поліцейський має не лише працювати, а й жити на території громади, яку обслуговує. Він завжди має бути на місці – такий основний меседж.

-Хто може претендувати на посаду поліцейського офіцера громади?

-Відбір кандидатів на посади поліцейських офіцерів громади здійснюється серед діючих поліцейських, в яких стаж роботи становить не менше півтора року. Кандидатові потрібно подати анкету, пройти тестування, поліграф і співбесіду із залученням представників громади та в подальшому профільне навчання.

-Досвід роботи поліцейського громади на території Трибухівської ТГ виправдав головну ціль, яку ставили перед собою ініціатори цього проєкту?

-В оцінці роботи поліцейського громади, насамперед, керуємося думкою людей. Спілкуючись з мешканцями Трибухівської територіальної громади, переконані, що  поліцейський - активний учасник їхньої громади. Допомога, порада  – те, за чим люди звертаються до Олега Кулика. Кажуть, інколи йдуть до поліцейського не тільки з питаннями, які в його компетенції. Та найголовніше – він завжди на місці. До слова, раніше лейтенант поліції працював у цих населених пунктах дільничним, тож добре знає і людей, і місцевість. 

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux