Портал в режимі тестування та наповнення
На Тернопільщині запрацювала соціальна програма «Пошук дітей»
Опубліковано 02 листопада 2018 року о 14:33

Тернопільська область стала завершальною, де розпочав роботу спільний соціальний проект ПрАТ «Київстар» та Національної поліції України «Пошук дітей». 2 листопада у Головному управлінні Нацполіції краю відбулася презентація, на якій працівники ювенальної превенції Тернопільщини та представники мобільної компанії розповіли про запуск сервісу в області та принципи його дії.
 
Керівник ювенальної служби Петро Тихович зазначив, що нові методи оперативного розшуку дітей є надзвичайно важливими в роботі поліцейських, адже завдяки їм можна швидко розшукати зниклих неповнолітніх та малолітніх.
 
- Даний проект - додатковий інструмент у оперативному пошуку зниклих дітей, - розповів він. – Поліцейські роблять все можливе, аби швидко знайти зниклого малюка чи неповнолітнього, повернути їх додому та вберегти від протиправного. 
 
 
Сервіс, який вперше розпочав роботу у серпні 2017 року, тепер працює в 23 областях на базі СМС-повідомлень. Він допомагає правоохоронцям використовувати можливості мобільної мережі «Київстар» для оперативного оповіщення про зникнення дітей та активується у абонентів автоматично і безкоштовно.
 
Як працює система таких сповіщень, розповіла PR менеджер ПрАТ «Київстар» у Західному регіоні Олександра Гнатик.
 
- Інформацію про зникнення дитини ми отримуємо від поліцейських, які, в свою чергу, отримують на це згоду батьків. Далі готуємо СМС-повідомлення з інформацією про дитину, обставини її зникнення та посилання на Facebook-сторінку з детальними даними та фотографією. Є там і контакти поліції, за якими можуть звертатися охочі допомогти в пошуках.
 
 
Такі дії працівники мобільного оператора опрацьовуватимуть протягом 30 хвилин, а повідомлення отримають активні абоненти, які знаходяться в радіусі трьох кілометрів від місця зникнення дитини. Це можуть бути як жителі міста, так і інших регіонів. Як зазначила менеджер, за 15 місяців роботи вже розіслано 111 таких повідомлень. Усі вони успішно допомогли у пошуку дітей.
 
- Чужих дітей не буває, тому допомога громадськості у пошуках дуже цінна, - підсумував зустріч начальник ювенальної превенції. – Кожен, хто має телефон, зможе допомогти знайти дитину, тим самим уберегти її від небезпечних ситуацій та злочинних посягань.
 

 

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux