Портал в режимі тестування та наповнення
«16 днів проти насильства»: поліцейські закликають громадян не замовчувати прояви жорстокості у родинах
Опубліковано 25 листопада 2021 року о 15:44

У четвер, 25 листопада, стартувала Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства». Мета - привернути увагу до проблеми подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Спільні заходи представників громадськості, органів місцевого самоврядування та поліції відбулися з цієї нагоди в Тернополі.

Про важливі питання протидії торгівлі людьми йшлося на засіданні координаційної ради в обласній держадміністрації. До обговорення даної проблематики долучилися правоохоронці.

«Цього року поліцейські розпочали три кримінальних провадження: два щодо сексуальної експлуатації та одне – за жебрацтво. У них фігурує шестеро потерпілих осіб», - зазначив начальник відділу міграційної поліції ГУНП в області Олександр Буняк.

Учасники засідання акцентували увагу на важливості роботи з особами, котрі стали жертвами работоргівлі. За даними Міністерства соціальної політики, на Тернопільщини статус таких осіб отримали 35 людей. 

Продовженням заходу стала  інформаційно-просвітницька акція «Розірви коло», яку організували Тернопільська міська рада спільно з Фондом ООН в галузі народонаселення, правоохоронцями  та місцевими громадськими організаціями.

«Дуже важливо зрозуміти, що насильство – це не приватна справа кожного, про це потрібно говорити. Ми хочемо показати, що дану проблему можна подолати в єдності», - зазначає начальниця управління сім’ї та молодіжної політики Тернопільської міської ради Христина Білінська.

Поліцейські роздавали тернополянам інформаційні листівки та розповідали про насилля, його прояви та наслідки. В рамках події кожен охочий мав можливість залишити на спеціальному банері слова підтримки постраждалим від такого злочину.

У нашому обласному центрі вже понад два роки на базі Тернопільського районного управління поліції  діє окремий підрозділ, який реагує на факти домашнього насильства. Щодня його працівники отримують 5-7 таких повідомлень.

Організатори просвітницької акції сподіваються, що подібні заходи допоможуть посилити суспільний інтерес до проблеми домашнього насильства та закликають не замовчувати такі випадки.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux